V neděli od 15:30 v Edenu se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:30 v Edenu se Slováckem

PRAHA – Předposlední domácí zápas čeká slávisty v neděli v Edenu. Od 15:30 se utkají se Slováckem.
„Musíme se v tomto utkání soustředit sami na sebe, protože máme za sebou čtyři remízy. Poztráceli jsme body hlavně doma s Jabloncem, kdy jsme byli lepší a nastřelili jsme tři tyče. Proti Teplicím jsme dvakrát vedli a navíc jsme nedali v závěru penaltu, takže tato utkání jsme pokazili,“ hodnotí zpětně trenér Dušan Uhrin.

„Chci, abychom proti Slovácku hráli v podstatě podobně jako proti Jablonci i Teplicím. Musíme si dát pozor na rychlá křídla Slovácka, která chodí přímočaře dopředu. S tím jsme měli problém i v utkání na jejich hřišti. Musíme se ale koukat sami na sebe, protože ty body potřebujeme. Brno máme těsně za námi a chceme uhájit pátou příčku,“ má jasno trenér.

Jak to vypadá v závěru sezony se slávistickou marodkou? „Lukáš Železník pořád marodí s kotníkem, do toho se mu přidala chřipka. Ještě nevím, jestli bude k dispozici Tomáš Jablonský. Jinak by měli být všichni v pořádku,“ okomentoval trenér Dušan Uhrin možné absence.

Ve vítězství věří také útočník Milan Škoda. „Na zápas se těším. Stejně jako na každý. Potřebujeme samozřejmě vyhrát a utnout špatnou sérii čtyř remíz, kdy jsme poztráceli hodně bodů. Nejdůležitější je v tuto chvíli pro nás tedy výhra,“ říká nejlepší slávistický útočník.

Jaký recept by mohl na moravského soupeře platit? „To nám řekne trenér, ale my na hřišti se budeme snažit pro zisk tří bodů udělat úplné maximum,“ nepochybuje Milan Škoda. „Nepřemýšlím nad Slováckem. Je vždycky nepříjemný soupeř, ale my se musíme koukat sami na sebe a uspět,“ dodává útočník, který by rád navázal na své střelecké představení proti Teplicím. „Kéž by,“ přeje si.

Obránce Michal Frydrych ví, co slávisty v neděli čeká. „Těžký zápas, ve kterém potřebujeme konečně zvítězit a získat tři body, abychom neměli pořád jen samé remízy. Doufáme, že zápas zvládneme a že přijde hodně diváků, kteří nás podpoří a ukážeme jim, že chceme vyhrávat,“ líčí slávistický zadák.

V minulém utkání nastoupil Frydrych netradičně na postu levého obránce, ale nebylo to pro něj nic nového. „Už jsem v minulosti na této pozici nastoupil. Jsem rád, že jsem to relativně zvládl, jen mě mrzí, že jsme nevyhráli,“ zakončil Michal Frydrych.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články