Mladí slávisté reprezentovali | SK Slavia Praha
Více

Mladí slávisté reprezentovali

PRAHA - Po úspěšném boji o záchranu v dorostenecké lize čekaly naše dorostence reprezentační povinnosti v dresu české reprezentace. Tým U19 zamířil do Číny, U18 hrála v Portugalsku.

U19: Badocha i Kuchta se trefili proti Chorvatsku

Reprezentaci U19 čekal zajímavý turnaj s názvem Panda Cup v čínském městě Chengdo. Pro většinu reprezentantů to byla jistě zajímavá zkušenost nejen po fotbalové stránce. Českou reprezentaci čekaly tři zápasy. Slavia vyslala do Číny Ondřeje Badochu a Jana Kuchtu.

V prvním zápase se Česko utkalo s domácí Čínou, utkání skončilo bezbrankovou remízou. Ondřej Badocha odehrál 72 minut, Jan Kuchta přišel na hřiště v 60. minutě.

I v druhém utkání čekal český výběr tým z Asie, tentokrát Japonsko. Ani tentokrát nebyl však výsledek příznivý, zápas skončil prohrou 1:2. Jan Kuchta odehrál první poločas, Ondřej Badocha se dostal na hřiště v 59. minutě.

Ani třetí utkání nedopadlo výsledkově dobře, český tým prohrál s Chorvatskem 2:5. Naši hráči se však dokázali gólově prosadit. Ondřej Badocha odehrál celé utkání a 66. minutě snižoval na 3:1, Jan Kuchta přišel na hřiště v 58. minutě a v 74. minutě snížil na 3:2.

U18: Trojice Slávistů v nominaci nového trenéra Jana Suchopárka

Také reprezentanti do osmnácti let měli na programu zahraniční turnaj, tentokrát ve slunném Portugalsku ve městě Mafra. Nový trenér reprezentace Jan Suchopárek nominoval ze Slavie Marcela Čermáka, Libora Holíka a Alexe Krále.

Na úvod se český tým střetl s Ruskem. Libor Holík a Alex Král odehráli v tomto zápase plnou porci minut, Marcel Čermák byl střídán v 68. minutě. Český tým hrál 3:3.

I v druhém zápase proti Portugalsku nastoupili Libor Holík a Alex Král v základní sestavě. Oba odehráli první poločas. Marcel Čermák přišel na hřiště v 68. minutě. I přesto český tým prohrál 2:5.

V závěrečném duelu proti Rakousku odehráli Libor Holík a Alex Král celé utkání. Alex Král navíc rozhodujícím gólem z pokutového kopu v nastavení utkání rozhodl o výhře české reprezentace 4:3.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články