Sešívaní dorazili do Tallinnu | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní dorazili do Tallinnu

TALLINN – Slavia dnes ráno odletěla do Tallinu na zápas druhého předkola Evropské ligy. Trenér Dušan Uhrin se musí obejít bez trojice hráčů, přesto věří, že sešívaní evrospkou výzvu zvládnou.
Sešívaní brzy ráno odcestovali do Tallinnu, kde je zítra od 19:00 místního (18:00 českého) času čeká druhé předkolo Evropské ligy proti místní Levadii. Ta si v prvním předkole poradila s Faerským celkem HB Torshavn.

„Po dlouhé době je to zápas v pohárech, je to pro nás výzva. Očekávání je určitě velké, snažili jsme se dát mužstvo dohromady, abychom vytvořili dobrý tým. Doufám, že to ukážeme na hřišti,“ věří trenér Dušan Uhrin.

Jaké jsou cíle pro první utkání? „Přijeli jsme s tím, že chceme vstřelit branku a budeme se soustředit sami na sebe,“ hlásí trenér. O to, že by mladé mužstvo ochromila nervozita, se nebojí. „Mladí hráči mají zase zkušenosti z reprezentace, takže jsou zvyklí na mezinárodní utkání,“ vysvětluje.

Slavia odcestovala bez zraněného Jasmina Ščuka, chybí letní posila Dušan Švento, který se zapojí do tréninku až v pondělí. S týmem neodletěl do Estonska ani útočník Milan Škoda. „Milan Škoda měl delší dovolenou, zapojil se do přípravy až minulý týden. Do pátku bude ještě trénovat individuálně. Jasmin Ščuk se zranil na tréninku v týdnu, ale myslím, že bude také na příští zápas v pořádku,“ osvětlil trenér Dušan Uhrin. 


K pohárově nejzkušenějším hráčům patří Josef Hušbauer. „Příprava byla dlouhá, takže jsme rádi, že je tu konečně ostrý zápas. Půjdeme si za svým a věřím, že to zvládneme,“ říká záložník sešívaných, který už navíc proti Levadii nastoupil v minulosti. „Hráli jsme s nimi doma, byl to jednoznačný zápas, do odvety už jsme šli s tím, že můžeme pošetřit některé hráče. Já osobně jsem v Tallinnu nehrál. Koukal jsem na soupisku a hráčů moc stejných nezůstalo, je jich tam jen pár,“ dodává.

Povede se Slavii podobný start? „Bylo by to hezké, ale začínáme venku. Budeme rádi, pokud uhrajeme nějaký dobrý výsledek pro odvetu,“ doufá Hušbauer. „Mladší kluci, kteří to ještě nezažili, budou možná nervóznější, tak se je budu snažit podpořit. Uvidíme zítra, jestli budu klidnější než oni,“ usmívá se šestadvacetiletý záložník.


Podívejte se na cestu do Tallinnu pohledem fanoušků:


Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články