Do Slavie přichází nejlepší střelec slovenské ligy | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází nejlepší střelec slovenské ligy

PRAHA – Slavia těsně před začátkem 2. předkola Evropské ligy hlásí výraznou posilu. Do Edenu přichází útočník Gino van Kessel z Trenčína. Letadlo s rychlonohým střelcem dosedlo na ruzyňském letiště ve středu a ihned poté van Kessel odjel do Edenu, kde podepsal smlouvu do 30. 6. 2019.
„Chceme se vrátit na vrchol, bojovat o titul mistra ligy a uspět v pohárech. Věřím, že nám k tomu Gino van Kessel, který v kádru slovenského mistra potvrzoval dlouhodobě svou velkou kvalitu, reálně pomůže. Přejeme mu v našem klubu minimálně tolik gólů jako na Slovensku a také hodně štěstí a mnoho úspěchů,“ uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Z přestupu měl velkou radost také samotný Van Kessel. „Mé první dojmy? Jsem velmi šťastný, že jsem se Slavií podepsal smlouvu. Je to velký klub se skvělým stadionem a fanoušky," uvedl ihned po podpisu kontraktu Gino van Kessel.

„Mám neuvěřitelnou radost, že budu hrát za tak velký klub. Navíc v tak krásném městě, jakým je Praha. Mám rád toto město, několikrát jsem tady byl. Myslím si, že Slavia je skvělý krok v mé kariéře," dodal holandský útočník.

Oba kluby přestup definitivně dotáhly dnes. Van Kessel je zapsaný na soupisce Slavie pro Evropskou ligu, do Tallinnu ještě necestuje, Slávisté se však na něj mohou těšit v odvetě v Edenu 21. července.

Celým jménem Gino Ronald van Kessel se narodil 9. března 1993 v Alkmaaru. Odchovanec nizozemského fotbalu prošel v mládežnických kategoriích několika kluby, než si ho v Alkmaaru vyhlédl slavný Ajax Amsterdam. Odtamtud zamířil na hostování nejprve do druhé nejvyšší domácí soutěže, v níž sbíral zkušenosti v Almere City FC. Následovalo půlroční hostování v Trenčíně, kde nastřílel deset gólů a přidal k nim 6 asistencí.

Následně přestoupil do francouzského klubu AC Arles-Avignon, v němž odehrál polovinu sezony, než se vrátil do Trenčína, s nímž získal dvakrát domácí pohár a jednou i ligovou trofej. Neradi na něj nepochybně vzpomínají v Žilině, které dal letos v rámci 32. kola za hodinu hry hned 4 branky. Celkově si v minulé sezoně připsal za Trenčín sedmnáct gólů a stal se nejlepším střelcem soutěže.

Přestože se sám narodil v Alkmaaru, reprezentační dres Nizozemska na sebe neoblékl. Od roku 2015 totiž reprezentuje rychlonohý ofenzivní hráč karibské Curaçao, v jehož dresu bojuje v kvalifikaci Karibského poháru. V ní se zatím ve 4 utkáních dokázal střelecky prosadit šestkrát. Americkým panenským ostrovům přitom v červnu nadělil hattrick. Ve třetí fázi poháru jeho tým čeká Antigua a Barbuda a Portoriko.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články