Věřím, že navážeme na závěr ligy, hlásí trenér | SK Slavia Praha
Více

Věřím, že navážeme na závěr ligy, hlásí trenér

TALLINN - Slavii čeká ve čtvrtek druhé předkolo Evropské ligy, které začíná na hřišti soupeře - Levadie Tallin. Trenér Dušan Uhrin věří, že odhodlání pomůže mužstvu překonat nervozitu a že naváže na povedený ligový závěr.
Sešívané čeká zítra po dlouhé pauze opět zápas ve fotbalové Evropě. „Je to pro nás výzva. Máme mladé mužstvo, zkušenost nám sice chybí, ale snad navážeme na výsledky, kterými jsme končili ligu,“ doufá trenér, že jeho tým úvodní duel druhého předkola zvládne.

Může mladé mužstvo ovlivnit přílišná nervozita? „Nějakou nervozitu sleduji, byla už ve Splitu, ale zdravá. Chtěli jsme vyhrát, i když jsme prohrávali. Prohrát 0:1 nebylo tak hrozné, byla vidět nervozita, ale i odhodlání,“ dodal Dušan Uhrin.

Sestava na čtvrteční zápas ještě jasná není. „Napoví dnešní trénink. Sestavu dělám vždy dopoledne. Trénujeme určitý styl hry, zabýváme se tím i s asistenty. Nechtěl bych zatím předjímat. Zkrátka kdo má v mých očích formu, hraje.“ Shodná jako při generálce ale nejspíš nebude. „Pravděpodobně udělám dvě změny, ale ještě si to nechám pro sebe, protože hráčům jsem ještě nic neřekl,“ nechtěl prozradit další detaily.

Slavii zítra čeká Levadia Tallinn, která v prvním předkole sice doma nejprve remizovala s HB Torshavn, v odvetě už si ale zajistila postup. „Ten úvodní zápas trošku podcenili, zhruba první půl hodinu. Prohrávali, ale pak začali hrát velice dobře. Vyrovnali a venku jasně vyhráli. Počítal jsem s tím, že postoupí,“ okomentoval minulé zápasy trenér.

Jaký je Lavadia tým? „Prohráli po dlouhé době. Nebude to nic jednoduchého, i když Sparta je před dvěma lety porazila jednoznačně. V Tallinnu nicméně remizovala 1:1. Teď je to navíc jiné mužstvo. Snaží se hrát ofenzivní fotbal, má dobré křídelní hráče. Chceme se soustředit sami na sebe a vstřelit alespoň gól. Chceme postoupit a je mi jedno jak,“ hlásí před zápasem.

„Klíčový hráč je pro ně Antonov, který hraje defenzivního záložníka. Pak jsou tam křídla, mladí hráči. Nevím, jak bude trenér sestavu točit, protože teď hráli v jiné. Vážně se soustředíme hlavně na sebe,“ zakončil trenér hodnocení soupeře.

Slavia v průběhu dne představila novou posilu Gina van Kessela, té se ale trenér na tiskové konferenci věnovat zatím nechtěl. „Zatím bych k němu nic nechtěl říkat. Vytipovali jsme si ho a povedlo se nám přestup uskutečnit. Měli jsme o něj eminentní zájem už dva měsíce,“ prozradil ještě.




Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články