Byli jsme lehkovážní, ale musíme udělat vše pro postup | SK Slavia Praha
Více

Byli jsme lehkovážní, ale musíme udělat vše pro postup

KADRIORU STAADION/TALLINN - Slavia si v Tallinnu vytvořila řadu šancí, proměnila však jen jednu jedinou, což jí komplikuje situaci pro pražskou odvetu. „Pokazili jsme si to sami, protože jsme byli lehkovážní,“ mrzelo Dušana Uhrina. „Nebude to snadné, ale jsme schopní odvetu zvládnout a dát dvě branky,“ věří trenér sešívaných.
Trenérovi Dušanu Uhrinovi se utkání nehodnotilo lehce. Slavia v Tallinnu prohrála 1:3, přestože měla na svých kopačkách řadu nebezpečných možností. „Myslím, že jsme byli laxní v koncovce. Nejsem spokojený s nasazením hráčů, představoval bych si ještě vyšší. Samozřejmě jsme šance měli, ale soupeř hrál obětavě,“ ocenil obranu Levadie.

Jako výmluvu to ovšem nebral. „Nic to nemění na faktu, že jsme tady měli vyhrát, šancí bylo hodně. Musíme být důraznější v pokutovém území a nesmíme dostat tři branky,“ okomentoval inkasované góly.

Poprvé v soutěžním utkání nastoupilo stoperské dvojice Ngadeu – Deli. „Udělali jednu chybu, musím se ještě podívat na druhý gól. Nicméně si myslím, že hráli s jistotou a nebyly tam další příležitosti,“ hodnotil Uhrin.

Domácí proměnili tři ze čtyř velkých šancí, Slavia jen jednu z mnoha. „Zažil jsem už podobné utkání, ale nechtěl bych se k tomu vracet. My jsme si to pokazili sami, protože jsme byli lehkovážní,“ zopakoval Uhrin. „Nebude to snadné, ale jsme schopní odvetu zvládnout a dát dvě branky,“ věří.

Právě koncovka je palčivým problémem sešívaných. „Nedáváme moc branek, dnes jsme měli hodně šancí na to, abychom dali více než jeden gól. Musíme se na jejich proměňování zaměřit, je to problém. Je tam málo finálních přihrávek, málo jdeme dopředu a v malé rychlosti,“ vypočítával.

Zda se v Praze na hřiště podívají hráči, kteří do Tallinnu necestovali jako Škoda nebo van Kessel, ale ještě nechtěl prozradit. „Máme na to týden, ještě nevím, jak sestavu uděláme. Budu ji zase dělat definitivně až ve čtvrtek dopoledne,“ osvětlil. „Chceme dát alespoň dvě branky, ať je promění kdokoliv. A nesmíme inkasovat. Musíme udělat všechno pro to, abychom postoupili doma,“ je mu jasné.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články