Slávisté už trénují kompletní | SK Slavia Praha
Více

Slávisté už trénují kompletní

PRAHA – Dušan Švento. Poslední článek do týmu se v pondělí připojil ke kádru trenéra Dušana Uhrina. Holandský útočník Gino van Kessel se Slavií trénuje už od pátku a sešívaní jsou tak konečně kompletní.
Jelikož se vrací po téměř sedmi letech, své původní místo v kabině Dušan Šventu už raději nehledal. „Už je to dlouho, úplně přesně nevím, kde jsem seděl. Myslím ale, že je to poblíž,“ říkal před tréninkem novinářům, kterých byl na něj a na nového útočníka z Trenčína zvědavo několik desítek.

Jaký byl tedy první den po návratu? Kromě satmotného tréninku musel Dušan Švento zvládnout ještě natáčení videa pro nástupy na velkoplošné obrazovky, odbavit několik rozhovorů a po samotném tréninku přidat ještě velký rozhovor pro ligový magazín s náročným focením.

„Zatím nemůžu říct, že by mě něco překvapilo, přeci jen jsem tady strávil dost dlouhou dobu. Nicméně nával nových věcí je pro mě první den obrovský, už jen seznámení se se všemi novými lidmi,“ vysvětloval Švento, který bude na dresu nosit dres s číslem 81.

„Je to prohozená 18, která už byla obsazená (smích). Také se syn měl narodit 8. 1., nakonec se narodil o dva měsíce dříve. Jinak to ale nemá žádný význam,“ popisuje Švento.

Druhým výrazným číslema na soupisce Slavie bude 99. Ta patří Ginovi van Kesselovi. „Chtěl jsem devítku, ale byla už obsazená. Tak jsem to vyřešil takhle,“ usmívá se holandský útočník.

Proč si vůbec Van Kessel vybral Slavii, když jakožto nejlepší střelec slovenské ligy musel mít řadu nabídek? „Slavia má úžasnou historii a mnohokrát hrála v evropských pohárech, do kterých se teď po sedmi letech vrací. Klub mi předložil skvělou nabídku a je to další krok v mé kariéře. Beru to jako velkou příležitost, abych se ukázal v trochu lepší soutěži než ve slovenské lize,“ věří střelec.

Dušan Švento ještě do čtvrtečního duelu nezasáhne, ale útočné duo Van Kessel – Škoda určitě ano. „Máme před sebou domácí zápas s Tallinnem a věřím, že ho zvládneme. Je to postavené tak, že je pro nás povinností postoupit, i když jsme si to zkomplikovali. Ale věřím, že máme sílu to doma otočit a postoupit,“ burcuje Milan Škoda.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články