Ve čtvrtek od 19:00 odveta proti Tallinnu! | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:00 odveta proti Tallinnu!

PRAHA - Slavia jde do čtvrtečního utkání z nelehké pozice – musí vyhrát minimálně 2:0 a neinkasovat, aby si zajistila postup do 3. předkola Evropské ligy a potkala se s portugalským Rio Ave. Trenér Dušan Uhrin si uvědomuje, jaké byly nejzásadnější nedostatky ve hře. „Ztráceli jsme míče v záloze, nebyli jsme efektivní ani v útoku, ani v záloze, byla vidět naše nesouhra. V Tallinnu jsme s nadsázkou dostali víc gólů než snad za celé jaro,“ říkal trenér na středeční předzápasové tiskové konferenci.
První utkání letošní sezony sice Slavii nevyšlo, přesto bylo pro celý tým a trenéry velkým ponaučením. „V týdnu jsme se připravovali hlavně na to, abychom neinkasovali a vstřelili branky. Zápas v Tallinnu jsme nezvládli hlavně psychicky, někteří noví hráči se úplně nezapracovali do sestavy. Ve čtvrtek bude hodně důležitá trpělivost, nesmíme Levadii nechat hrát. Čekám, že bude hrát opět na rychlé protiútoky, ze kterých jsme inkasovali. Musíme být mnohem důraznější v osobních soubojích. Hráli jako celek velice dobře, nezvládli jsme uhlídat jejich klíčové hráče Miranchuka, Hunta a Lutse, kteří nám vstřelili góly nebo na ně přihráli,“ nastínil základní pokyny pro tým náš kouč Dušan Uhrin.

Stoper Jiří Bílek v prvním utkání sice nenastoupil, hru ale pozorně sledoval z lavičky. „Byli jsme lepším týmem, ale dostali jsme z každé jejich šance gól. Ve druhém poločase hodně polehávali na zemi a zdržovali. Čekám, že budou hodně bránit, kdybychom dali rychlý gól, hodně by nám to pomohlo. Je dobře, že jsme vstřelili alespoň jednu branku,“ přemítal Bílek, jehož jméno velice pravděpodobně bude jednou ze změn v sestavě.

To, že na trávník vyběhne jiná základní jedenáctka než před týdnem, potvrdil i Dušan Uhrin. „Změny určitě budou, pro nás je strašně důležitá souhra. V prvním utkání jsme složili sestavu z hráčů, kteří na sebe nebyli zvyklí. Bohužel v přípravě se stalo hodně věcí, které jsme nepředpokládali, nevěděli jsme, jestli odejde Škoda, Zmrhal a Deli, to pravděpodobně zavinilo naši nesehranost. Pevně věřím tomu, že všichni budou myslet na to, že musíme postoupit a že se poučili z prvního zápasu. My jako trenéři se nesmíme splést v sestavě, bude to pro nás těžké utkání, ale všichni uděláme vše pro postup,“ burcuje Uhrin. 

Trenérům budou chybět tři hráči. „Dušan Švento trénuje individuálně a k týmu by se mohl připojit během deseti dnů. Lehké zranění trápilo Jasmina Ščuka, v jeho případě nechceme nic uspěchat, abychom ho měli k dispozici na ligu. A Lukáš Železník zatím po operaci kotníku trénuje také individuálně,“ vyjmenoval marodku Uhrin.

O postupu Slavie je přesvědčen i Bílek. „Jsme pohárově nezkušený tým. Každému je jasné, že Levadia má lepší výchozí postavení než my. Všichni ale vidíme, že kvalitu máme, že dva a více gólů můžeme vstřelit a postoupit. Potřebujeme se dostat do stejné pohody, jako poslední čtyři ligová kola, kdy jsme každého soupeře válcovali," věří stoper.

Už nyní je jasné, že hráče v boji o postup podpoří slušně zaplněný stadion. „Věřím, že diváci nás poženou dopředu a že se Levadii bude hrát proti celému stadionu mnohému hůř než doma,“ doufá v sílu dvanáctého hráče Uhrin. Slavnostní atmosféru vnímají i hráči. „Cítíme ji, napětí je velké, poháry tady dlouho nebyly. Na tréninky chodí hodně novinářů i fanoušků, je to hodně odlišné od běžných ligových zápasů. Samozřejmě se také těšíme,“ řekl Bílek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články