U19: Ve druhém zápase na GENRALI CEE Cup prohra s RB Leipzig | SK Slavia Praha
Více

U19: Ve druhém zápase na GENRALI CEE Cup prohra s RB Leipzig

Ve druhém zápase GENERALI CEE Cupu se týmu U19 setkal s nováčkem německé Bundesligy, týmem RB Leipzig. Vypjaté utkání nabídlo divákům spoustu zajímavých momentů, bohužel se špatným koncem pro Slavii.
Německý tým vstoupil do utkání lépe a ve 12. minutě šel zásluhou hlavičky Dadashova do vedení.

Obrovskou šanci na vyrovnání měla Slavia v 30. minutě. Ve vápně byl faulován Pavel Bucha a k rozehrávce pokutového kopu se postavil David Novák, toho však vychytal brankář soupeře.

Soupeř tak trestal, ve 32. minutě přišla rychlá křídelní akce a po centru ze strany uklidil míč do sítě opět Dadashov - 0:2.

Poté zahrozila opět Slavia, dvě zajímavé příležitosti měl Marco Lauricella, nejprve svou střelou zpoza velkého vápna napálil břevno, v další šanci pak zakončoval z malého vápna nad branku.

Snížení výsledku přišlo ve 42. minutě, přesnou ranou k tyči se trefil Daniel Krejdl.

Druhý poločas byla Slavia na hřišti jasně lepším týmem a zamkla soupeře na jeho polovině, toužené vyrovnání však nepřišlo. RB Leipzig využil jeden ze svých rychlých protiútoků k navýšení vedení, v 80. minutě se trefil Demirovic.

Slavia se ale nevzdala, ve 87. minutě se po centru Antonia Lauricelly ocitl na malém vápně úplně sám Ondřej Pek a hlavou snížil na 2:3.

Poslední slovo měli hosté, po dalším rychlém brejku stanovil skóre zápasu na 4:2 pro RB Leipzig Kuhn.

SK Slavia Praha - RB Leipzig 2:4 (1:2)

Branky: 42. Krejdl, 87. Pek - 12., 32. Dadashov, 80. Demirovic, 90. Kuhn

Sestava: Toman - Pek, Žežulka (37. Vyskočil), Mareš, Pardubský - Bucha, Beňo (56. A. Lauricella), Čermák (70. Havrda) - Krejdl, M. Lauricella, Novák (37. Kurtalič) 
ČK: 90. Vyskočil

Slavii tak čeká zápas o umístění, o soupeři, místu a času Vás budeme informovat.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články