Ve čtvrtek od 19:00 v Edenu proti Rio Ave | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:00 v Edenu proti Rio Ave

PRAHA - Do Edenu k prvnímu vzájemnému duelu v rámci 3. předkola Evropské ligy přijíždí Rio Ave, šestý tým loňského ročníku portugalské ligy. Záložník Tomáš Souček i trenér Dušan Uhrin se před utkáním v názoru na sílu soupeře shodují. „Jsme na zhruba stejné úrovni, šance na postup do play-off jsou asi vyrovnané.“
Pro slávistické kouče není úplně snadné odhadnout, v jakém rozestavení Rio Ave ve čtvrtek nastoupí. V generálce proti Sportingu Gijón, kterou Rio Ave vyhrálo 1:0, náš protivník odehrál každý poločas s jinými hráči a v jiném rozestavení. „Úplně nevíme, co nás čeká, soupeř je pro nás nečitelný. Navíc loni hráli hodně defenzivně, ale proti Gijónu už tak úplně ne. Připravíme se na obě varianty jejich sestavy, budeme se koncentrovat hlavně na sebe, abychom si plnili naše úkoly a abychom neudělali nějakou chybu. Budeme mít svou taktiku, kdy budeme připraveni na obě jejich varianty a kdy nám bude jedno, jak nastoupí. Mají jednu slabinu, doufám, že ji využijeme. Samozřejmě ji nebudu dopředu prozrazovat,“ řekl náš kouč Dušan Uhrin k taktické přípravě mužstva na zápas.

Do utkání Uhrin může počítat se všemi hráči kromě Dušana Šventa a Lukáše Železníka. O základní sestavě v tuto chvíli ještě není stoprocentně rozhodnutý. „Uvidíme, jak se kluci budou cítit na předzápasovém tréninku. Já se o základní jedenáctce rozhoduji většinou až dopoledne v den zápasu. Samozřejmě v týdnu nacvičujeme, co bych si představoval, aby hráči předvedli v samotném utkání. Chceme zlepšit defenzívu, poprvé v Tallinnu jsme v ní propadli, podruhé doma to bylo lepší, ale i tak jsem nebyl spokojený s některými věcmi, na kterých jsme celý týden pracovali," pokračoval trenér.

Cíl do dvojzápasu je pro všechny jeho aktéry jasný, a to postup do play-off. „Proti Levadii jsme byli favoriti, teď si myslím, že jsme na zhruba stejné úrovni. Jako tým si věříme, myslíme, že bychom to mohli zvládnout. V Tallinu se nám nepovedl výsledek, ale doma jsme utkání zvládli. Mohlo by nám pomoci, že oproti Rio Ave máme odehrány dva zápasy navíc. Samozřejmě věřím, že bude vyprodaný stadion a že nás fanoušci poženou za vítězstvím,“ doufá v podporu fanoušků středopolař Tomáš Souček

Na utkání je zatím prodáno téměř 13 tisíc lístků, takže fanoušci mu jeho přání velice pravděpodobně splní. „S Tallinnem jsme do pohárové Evropy vkročili špatně, teď máme před sebou další dva zápasy. Doma chceme určitě vyhrát a neinkasovat, postoupit do play-off chceme za každou cenu,“ zdůraznil Uhrin.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články