Týden v Liverpoolu? Obrovský zážitek, hlásí brankář Jaroš | SK Slavia Praha
Více

Týden v Liverpoolu? Obrovský zážitek, hlásí brankář Jaroš

PRAHA - Přesuňme se do prostředí veleslavného Anfield Road. Všude na vás dýchá historie a neskutečná fotbalová sláva. A vy si na to můžete ve svých šestnácti letech doslova sáhnout. Přesně tak se v posledních dnech musel cítit brankář Slavie U16 Vítězslav Jaroš. Ten totiž absolvoval ve slavném Liverpoolu týdenní stáž.
Ve dnech 18. - 23. září absolvoval slávistický brankář Vítězslav Jaroš z kategorie U16 stáž ve slavném anglickém Liverpool FC. Po celou dobu návštěvy akademie ho doprovázel bývalý brankář Luděk Mikloško.

Během pětidenní stáže absolvoval Vítek brankářské tréninky s šéftrenérem brankářů liverpoolské akademie Markem Morrisem a odchytal celá dvě přátelská utkání. V prvním utkání proti Derby County U16 prohrál tým Liverpool FC U16 1:3 a v druhém utkání s Wigan Athletic FC U15 naopak zvítězil Liverpool U15 5:2. 
 
„Stáž v zahraničním klubu pro mě byla velkou zkušeností. S týmem Liverpoolu U16 jsem se potkali víkend před mým odletem na turnaji v Ústí nad Labem a vzhledem k tomu, že ho vyhráli, tak jsem byl plný očekávání, jak bude vypadat jejich akademie a tréninky," prozradil svá očekávání Vítězslav Jaroš


Program byl pro Jaroše v Anglii velmi pestrý a hlavně velmi našlapaný. „V akademii jsem hned první den absolvoval zápas proti Derby County, který jsme prohráli, ale se svým výkonem jsem byl spokojený. Druhý den jsem ráno absolvoval v akademii kondiční testy odrazu a rychlosti, po kterých následoval trénink s brankáři kategorie U18 po kterém jsem trénoval i s celým týmem. Odpoledne jsem měl trénink s šéftrenérem brankářů Morrisem. Další den opět brankářský trénink a fyzické testy," odhaluje náročnost své návštěvy ve městě Beatles Jaroš.

Vytoužené volno stačilo pro proniknutí do centra a atmosféry legendárního anglického města. „Odpoledne jsem měl volné, tak jsem ho využil k prohlídce města. Poslední den jsem měl dopoledne prohlídku stadionu a večerní zápas, který jsme jasně vyhráli 5:2 a já si zachytal více než v prvním zápase. Celkově stáž hodnotím úspěšně, myslím si, že jsem zanechal dobrý dojem a pevně doufám, že se tam v budoucnosti vrátím," neskrýval své nadšení mládežnický reprezentant.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články