Slávisté míří v pátek na Duklu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté míří v pátek na Duklu

PRAHA - Po další reprezentační pauze vstupují slávisté do závěru podzimní části sezony. V rámci 14. kola ePojisteni.cz ligy zavítají v pátek ve 20:15 na Duklu.
Dukla se dlouhodobě prezentuje technickým fotbalem, chce hrát nahoru, kombinačně, a to i předvádí," hlásí trenér Jaroslav Šilhavý. Ten letošní sezonu začal právě v Dukle. 

„Samozřejmě krátce jsme tam byli na začátku soutěže, ty informace o hráčích Dukly jsou takové čerstvější. Ale v naší lize zná každý každého, takže nás nic nemůže překvapit. Informace o hráčích, že jsme tam nedávno byli, jsou čerstvější, ale nevidím v tom nějakou velkou výhodu," má jasno trenér Slavie.

S kým pro utkání nemůžou slávisté počítat? „Na marodce pořád Kenia a Mingazov. Další kluci se vrátili z reprezentace, někteří mají drobné šrámy, ale věřím, že se dají dohromady," přeje si trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Dukla je velmi silný soupeř. Na jaře jsme na Julisce vyhráli, tak věřím, že to zopakujeme. Ale určitě zápasy s Duklou jsou velmi těžké, snaží se hrát rychlý kombinační fotbal,“ upozorňuje záložník Jaromír Zmrhal.

Přenese si slávistický odchovanec střeleckou formu z reprezentace do zápasů Slavie? „Byl bych samozřejmě strašně rád. Ale bude jedno, kdo vstřelí za nás gól, hlavně ať je vítězný,“ přeje si Jaromír Zmrhal.

Útočník Muris Mešanovič neočekává jednoduché utkání. „Na Dukle se nikdy nehraje dobře, domácí jsou velmi silní. Ale věřím, že s podporou našich fanoušků zápas zvládneme. Na jaře se nám tam povedlo vyhrát, bylo by hezké to zopakovat,“ říká bosenský útočník.

„Musíme se soustředit na svůj výkon a plnit taktické pokyny. Pak věřím, že uspějeme,“ doufá Mešanovič. Slavii zbývají poslední tři podzimní zápasy. „Nečeká nás nic lehkého, ale máme na to, abychom utkání zvládli. Pokud by se to povedlo, bylo by to skvělé,“ zakončil slávistický střelec.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články