CEFC China získala dalších 20 procent akcií SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

CEFC China získala dalších 20 procent akcií SK Slavia Praha

PRAHA – Společnost CEFC China dnes po dohodě s Jiřím Šimáněm odkoupila od společnosti Fly Sport Investments s.r.o. zbývajících 20 procent akcií fotbalového klubu SK Slavia Praha. Ve společnosti SK Slavia Praha tak nyní vlastní 99,964 procent. Současně došlo k vyplacení všech půjček, které Fly Sport Investments poskytla společnosti SK Slavia Praha.
CEFC China děkuje Jiřímu Šimáněmu za partnerství a spolupráci na záchraně nejstaršího českého fotbalového klubu. Jiří Šimáně i nadále zůstává čestným prezidentem SK Slavia Praha a CEFC China se těší na další budoucí spolupráci s ním.

Ambicí CEFC China je klub dále rozvíjet a budovat z něj jeden z předních fotbalových klubů ve střední Evropě. Součástí této strategie je také úplné oddlužení klubu. Půjčky, které CEFC China dosud SK Slavia Praha poskytla, budou nyní kapitalizovány, a to cestou navýšení základního jmění společnosti.

O CEFC China

CEFC China Energy Company Limited je největší soukromou společností v Šanghaji a sedmou největší soukromou společností v Číně. V žebříčku největších společností světa Fortune Global 500 za rok 2016 patří CEFC China 229. pozice. Prioritními oblastmi působení společnosti jsou finance a energetika, ale podniká i v řadě dalších odvětví. Po celém světě zaměstnává téměř 30 tisíc lidí.

CEFC China se rozhodla expandovat do Evropy a Českou republiku si vybrala jako hlavní sídlo svých evropských aktivit. Od září 2015 zde uskutečnila řadu významných investic, mezi nimiž dominují kapitálové vstupy do J&T Finance Group, strojírenské společnosti ŽĎAS, letecké společnosti Travel Service, společnosti Pivovary Lobkowicz Group, internetové cestovní agentury Invia.cz, dále do mediální skupiny Médea Group a vydavatelského domu Empresa Media a Televizní skupiny Barrandov. 

Je majitelem prestižního pražského administrativního a obchodního komplexu Florentinum, dvou top pětihvězdičkových pražských hotelů Mandarin Oriental Prague a Le Palais Art Hotel Prague a také historické budovy bývalé Živnobanky v centru Prahy. Je majoritním vlastníkem nejstaršího českého fotbalového klubu SK Slavia Praha.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články