Poslední domácí zápas v roce: Slavia přivítá Mladou Boleslav | SK Slavia Praha
Více

Poslední domácí zápas v roce: Slavia přivítá Mladou Boleslav

PRAHA – Poslední domácí zápas v roce 2016 čeká slávisty v sobotu. V Edenu přivítají Mladou Boleslav a atraktivní duel dvou týmů z čela tabulky začíná v 15:00.
„Boleslav je velmi silné mužstvo s řadou velmi dobrých hráčů, jsou v tabulce dva body za námi, takže mají velkou motivaci nám tady zápas znepříjemnit a dostat se eventuálně před nás. Na druhou stranu my máme také velkou motivaci, poslední domácí zápas před domácím publikem. Byl bych rád, kdybychom to dotáhli a tu šňůru výsledků, kterou jsme udělali, v posledním zápase nezahodili. Takže i my budeme mít velkou motivaci k tomu, abychom tady vyhráli a ten úspěšný podzim zakončili vítězstvím,“ má jasno trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Střetnutí dvou týmů z čela tabulky, které chtějí hrát fotbal, to může být lákadlo. „Jednoznačně, oba týmy právem patří do těch nejvyšších pater tabulky. Navíc oba týmy chtějí hrát fotbal, hrát ofenzivně a dávat góly. Já doufám, že podle toho bude vypadat i kvalita toho zápasu,“ těší se kouč sešívaných.

Zajímavosti zápasu určitě přidá i ideální termín, protože se hraje v sobotu v 15:00. „Všichni bychom si to moc přáli, aby nás přišlo povzbudit co nejvíce diváků, vytvořili skvělou atmosféru a kulisu pro ten náš samotný výkon,“ přeje si kouč.

Další skvělou zprávou je, že se vyprázdnila marodka. „Všichni jsou k dispozici, jen dlouhodobě je zraněný Kenia, takže jsme rádi, máme z čeho vybírat tak doufám, že vybereme správně,“ hledí k duelu trenér Slavie.

Na zápas se těší i obránce Jan Mikula. „Těší nás velmi těžký soupeř, ale budeme hrát doma s podporou našich fanoušků, takže věřím, že zápas zvládneme. Určitě budeme chtít pokračovat ve výsledcích, kterých jsme dosáhli v minulých zápasech,“ komentuje zadák Slavie.

„Boleslav je nahoře, dva body za námi, ale v posledních zápasech se jí úplně nedařilo, takže se na nás bude chtít vytáhnout. Doufám ale, že jim ukážeme, kdo je v Edenu doma a tempo hry budeme diktovat my,“ dodal slávistický odchovanec.

„Na utkání se hrozně těšíme, věříme, že přijde hodně diváků a vytvoří skvělou atmosféru tak jako vždy. Nebude to jednoduché, ale věřím, že týmovým pojetím utkání zvládneme,“ doplňuje Ruslan Mingazov.

„V závěru podzimu nás čeká těžký dvojzápas, ale máme to jen ve svých rukou. Na Zlín ještě nemyslíme, soustředíme se na těžký duel s Boleslaví, který si přejeme dovést do vítězného konce,“ dodal reprezentant Turkmenistánu.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články