V pátek večer poslední zápas podzimu ve Zlíně | SK Slavia Praha
Více

V pátek večer poslední zápas podzimu ve Zlíně

PRAHA – Poslední zápas čeká v pátek slávisty v roce 2016. Ve Zlíně je na programu od 20:15 v rámci 16. kola ePojisteni.cz ligy duel o druhé místo, které hájí sešívaní.
„Těšíme se hodně. Zima nás trochu zaskočila, doufám, že to neovlivní kvalitu utkání. Hraje se v podstatě o druhé místo. Chtěli bychom neodjíždět s prázdnou, tomu podřídíme vše. Věřím, že ty výsledky, které máme za sebou, i ten výkon z posledního zápasu doma dokážeme napodobit a zvládneme to,“ uvedl k duelu trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Podzim tak pro slávisty vrcholí zápasem ve Zlíně, před který hájí druhé místo v tabulce. „Když jsme vstupovali do klubu, ten rozdíl byl veliký. To bych si netroufal být až tak odvážný, že to dopadne takhle,“ doplnil trenér.

Na Moravu se slávisty i v nepříznivém čase výkopy chystá podpořit velký počet příznivců. „Fanoušci jsou skvělí, dokázali to při poslední děkovačce. Hráčům se to moc líbí, jsme hrdí, že takhle povzbuzují. Jsme rádi, že máme fanoušky po celé republice. Hlavně ať jich přijde co nejvíc. I když počasí nebude jednoduché, věřím, že to překonají,“ pokračoval trenér s tím, že kvůli zdravotním problémům nebude moci využít trojici Kenia, Mingazov a Mihalík.

„Určitě jedeme do Zlína s tím, že chceme uspět a uhájit druhé místo. Je to velké lákadlo přezimovat na stříbrné příčce. Zlín je určitě nepříjemným soupeřem, celý podzim předvádí skvělé výkony,“ říká brankář Jiří Pavlenka.

„Před týdnem v domácím duelu ševci prohráli, takže to budou chtít za každou cenu napravit. To my ale nesmíme dovolit a svou hrou, kterou jsme předváděli proti Mladé Boleslavi, diktovat tempo zápasu,“ pokračuje gólman sešívaných.

Slávisté před rokem na podzim ve Zlíně vyhráli 2:0 a přerušili tehdejší sérii domácích. „To byl z naší strany velmi povedený zápas. Kdyby se to opakovalo, určitě bychom se nezlobili,“ vzpomíná Tomáš Souček.

„Musíme jít do zápasu od začátku naplno a předvést naši hru. Věřím, že společně s našimi fanoušky, kterých má prý dorazit hodně, dokážeme domácí porazit a rozloučit se s podzimem vítězně,“ zakončil Souček.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články