Trenér po nás chce, abychom si věřili, říká Jaromír Zmrhal | SK Slavia Praha
Více

Trenér po nás chce, abychom si věřili, říká Jaromír Zmrhal

ZLÍN – Střelecký účet na zlínské Letné uzavřel čtvrtým gólem Slavie Jaromír Zmrhal. Byl to jeho pátý v podzimní části sezony.
Všech pět branek vstřelil český reprezentant od nástupu Jaroslava Šilhavého na lavičku Slavie. Nutno dodat, že svůj střelecký účet otevřel Jaromír Zmrhal na pražské Letné na Spartě.

„Pod trenérem Šilhavým jsme neprohráli, odehráli jsme dobré zápasy, takže to budu hodnotit jenom kladně. Já jsem v áčku Slavie přes čtyři roky a bohužel jsme měli sezony, kdy jsme neměli tolik bodů ani na konci soutěže, kdy jsme naopak ještě hráli o záchranu. Takže pro mě osobně je druhé místo skvělé,“ hodnotí podzim Jaromír Zmrhal a vypočítává, co podle něj stojí za vzestupem červenobílých.

„Podařilo se nám vyhrát pár zápasů po sobě, dostali jsme se do laufu, potom je to určitě také euforií, že to moc chceme. I trenér nás do toho tlačí, chce, abychom vyhrávali a dávali góly. Mělo by být samozřejmostí dávat góly a vyhrávat doma. Daří se i vozit body, když hrajeme venku. Takže kdybych to měl shrnout, je to asi v přístupu každého z nás,“ má jasno slávistický záložník, podle kterého mohl být rozhodujícím momentem podzimu příchod Jaroslava Šilhavého.

„Samozřejmě proběhla tady změna trenéra, možná jsme tehdy takový impuls, takovou změnu, potřebovali. Někdy to týmu zkrátka pomůže a asi tomu tak bylo i u nás, protože výsledky mluví za vše,“ dodává Jaromír Zmrhal, podle kterého s novým impulsem přišla i změna přístupu.

„Když na to přijde, trenér se nás snaží vyhecovat, podpořit, tlačí nás dopředu, chce, abychom si věřili. A to nám svědčí,“ uzavřel po zápase ve Zlíně i po celém podzimu Jaromír Zmrhal.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články