Představenstvo klubu k aktuální situaci ve fotbale | SK Slavia Praha
Více

Představenstvo klubu k aktuální situaci ve fotbale

PRAHA – V pátek odpoledne se sešlo představenstvo SK Slavia Praha fotbal a.s.. Na klubovém webu zveřejňujeme závěry, které ze zasedání představenstva vyplynuly vzhledem k současné situaci ohledně FAČR a předsedy Miroslava Pelty:

1

Jsme přesvědčeni, že situace je velmi vážná, nelze ji bagatelizovat a řešení odkládat. Valná hromada by se měla konat a jednat. Odklady pro „získání“ času jsou nepřijatelné. Čas bohužel vypršel.

2

Iniciovali jsme už jednání majitelů klubu a požádali LFA o jeho svolání. Majitelé klubu LFA jsou kromě státní správy a samosprávy a velkých sponzorů těmi, kteří do fotbalu nejvíce investují a měli by v nynější vážné situaci obvinění předsedy FAČR i FAČR samotné převzít za budoucnost fotbalu vyšší míru odpovědnosti. Je potřeba nalézt shodu a široce přijatelné řešení.

3

Diskutujeme na úrovni majitelů Slavia – Sparta, které jsou nejen nejstarší, ale také finančně nejsilnější kluby v českém fotbale a musí pomoci. Smyslem konání však nebude dosadit vlastní lidi a fotbal ovládnout, ale podpořit kredibilní a široce respektované osobnosti, které by fotbal vyvedly z krize.

4

Měla by vzniknout „úřednická vláda“ z osobností jako je Jiří Šimáně, Pavel Kuka, Zdeněk Grygera, Petr Mlsna nebo Petr Fousek.

5

Očista fotbalu by měl být národní zájem a lidé stojící v čele fotbalu by měli být kredibilní pro státní správu a samosprávu. V případě odsouzení FAČR hrozí zastavení dotací, což může vážně postihnout kluby nižších soutěží. Musí dojít k nastavení jasného a transparentního systému financování.

6

Ať byl Miroslav Pelta jakýkoliv, minimálně v poslední době si uvědomoval, že situace v Komisi rozhodčích a dalších agendách zašla příliš daleko a snažil se o pozitivní změny. Odmítáme návrat atmosféry strachu mezi rozhodčí a delegáty.

7

Ve vedení FAČR nechceme nikoho, kdo byl v minulosti podezřelý z korupce nebo ovlivňování rozhodčích a zápasů. Kandidáti by také měli mít čisté lustrační osvědčení. Když používání nesportovních metod ČR tvrdě kritizuje na mezinárodní úrovni, např. vůči biatlonu v Rusku, měla by být schopná zamést si před vlastním prahem.

8

Investujeme jak do klubu, tak jako partner reprezentace do českého fotbalu velké finanční prostředky. Chceme, aby investice měly sportovní smysl, chceme fair play fotbal. Budeme jednat o podpoře změn i s dalšími velkými partnery/sponzory a podporovateli českého fotbalu.

9

Je to pro fotbal jedinečná příležitost, jak začít novou éru a vrátit fotbalu kredibilitu a důvěru veřejnosti.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články