Jsme zase blíž k cíli, těší trenéra Jaroslava Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Jsme zase blíž k cíli, těší trenéra Jaroslava Šilhavého

PRAHA - V týdnu před zápasem pracoval realizační tým na uklidnění sešívaných. Pohovory i společná večeře pak přinesly výsledky. Slavia vyválčila v Ďolíčku tři body. „Vyjádřili jsme hráčům, že jim věříme. Víc jsme s nimi mluvili, dodali jsme jim sebedůvěru,“ prozradil Jaroslav Šilhavý.
Slavia se díky výhře 3:1 posunula do čela tabulky. „Byli jsme pod tlakem a jsme rádi, že jsme to zvládli. Motivací bylo, že jsme věděli výsledek v Jablonci a využili jsme šanci, kterou nám Plzeň nabídla. Jsme zase blíž k cíli,“ potěšilo trenéra Jaroslava Šilhavého.

Domácí odpověděli na první gól sešívaných z penalty. „Nepohlídali jsme si vhazování, zaspali jsme a udělali hloupý faul. Druhý poločas jsme už kontrolovali a šance jsme proměnili. Hráli jsme mnohem kompaktněji a zodpovědněji, což se odrazilo na výsledku,“ doplnil trenér.

Po chybě v minulém zápase byl opět v základu statný stoper Simon Deli. „Simonovi bych si netroufl domlouvat, to spíš Milan Veselý,“ smál se trenér, ale pak zvážněl. „On sám si to uvědomil. Hrál jednodušeji a bylo to dobře,“ chválil Šilhavý.

Přesto do sestavy zasáhl a proti Bohemce vyslal do zápasu dva útočníky. „Hráli jsme 4-4-2, to byla zásadní změna. Závěr utkání většinou končíme takhle. Vyplatilo se to už minule s Jabloncem, kdy dal Muris gól. Zvládli jsme to,“ těšilo ho.

Jaké byly další změny v kádru? „Za Floa nastoupil Bořil, byl trošku načatý a proti Jablonci bylo vidět, že je unavený. Do hry pak šel místo Zmrhala Mingazov a také dal gól,“ potěšilo trenéra. Vzápětí ale musel střídat, stejně jako Ngadeu. „Zatím jsem si netroufl zeptat, co mu je. Mingazov špatně došlápl, Ngadeu měl potíže s kolenem. Věřím, že se dají dohromady,“ dodal.

Hlavním úkolem před vršovickým derby bylo tým po předcházejících nepovedených výkonech uklidnit. „Byli jsme na společné večeři. Nic zvláštního se tam nedělo, ale vyjádřili jsme soudržnost a týmovost. Nechci říct, že to zapříčinilo, že jsme dneska vyhráli. Cítili jsme, že na nás měsíc, který jsme začali se Spartou a končili s Jabloncem, trošku dolehl. Ale zase jsme to nakopli. Věřím, že ten boj zvládneme. Jsme ve výhodě, ale jednoduché to nebude,“ uvědomuje si trenér.

Co dalšího dělal pro srovnání týmu? „S Jabloncem jsme panikařili a nevěřili si. Vyjádřili jsme hráčům, že jim věříme. Víc jsme s nimi mluvili – jednotlivě i po skupinách, dodali jsme jim sebedůvěru. Prospěl nám dlouhý týden,“ doplnil.

Slavia si zajistila místo v kvalifikaci Ligy mistrů. „Myslel jsem na to. Máme náskok deseti bodů na Spartu, jsem moc rád, že to takhle dopadlo, že to máme a můžeme se soustředit na boj o titul. Může nás to trošku zklidnit,“ věří trenér.

Sešívaní jsou hadoví po úspěchu. „Věřím, že nás to požene všechny vpřed. Ale titul se neomrzí, i kdybyste jich měli pět. V tomto směru nemám obavy. Ale mluvili jsme o zkušenostech, mluvili jsme o tom po Jablonci, kdy to na hráče dolehlo. Snad to zmobilizujeme a zvládneme to, ať nastoupí ten nebo ten,“ věří Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články