Michael Lüftner po sezoně zamíří do Dánska | SK Slavia Praha
Více

Michael Lüftner po sezoně zamíří do Dánska

PRAHA – Obránce Michael Lüftner zamíří po sezoně do FC Kodaň. Dánský mistr uplatnil výstupní klauzuli a stoper Slavie podepsal v Kodani pětiletý kontrakt.
„Mohu potvrdit, že dánský klub FC Kodaň uplatnil výstupní klauzuli ve smlouvě Michaela Lüftnera. Nový systém smluv už podobný odchod hráče nebude umožňovat,“ uvedl v minulém týdnu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Nebudu lhát, že jsme odchod Michaela očekávali takto brzy. Nejsme pochopitelně nijak šťastni, že odchází, na druhou stranu zájem Kodaně potvrzuje naši správnou strategii při výběru hráče. Do budoucna Michalovi přejeme hodně štěstí a kdo ví, třeba se cesty Slavie a Michala ještě někdy protnou,“ okomentoval odchod generální ředitel klubu Martin Krob.

Michael Lüftner absolvoval úspěšně v Dánsku zdravotní prohlídku, po které podepsal kontrakt. Ten začne platit od 1. července. „Jsem rád, že to mám za sebou. Už je jasno. Teď je nejdůležitější se soustředit na poslední dva zápasy v letošní sezoně a získat pro Slavii titul. To je to jediné, co mám v hlavě,“ má jasno Michael Lüftner.

Kontakt s dánským klubem proběhl poměrně rychle. „Kodaň se ozvala po zápase s Jabloncem a všechno se dohodlo během dvou dnů. Všechny nás překvapilo, jak to bylo rychlé. Ve Slavii jsem necelý půlrok a podávám tu slušné výkony, což je asi přesvědčilo. Koukali se i na reprezentaci a říkali, že mě sledovali i v Teplicích. Byla to rychlá akce,“ vysvětluje obránce sešívaných.

Do Slavie zamířil Lüftner teprve v zimě. „Nečekal jsem, že to celé nabere takové obrátky. Je to jako pohádka. V zimě jsem si myslel, že budu sedět na lavičce a čekat na šanci v poháru. V létě jsem se chtěl teprve probojovat do základní sestavy,“ přiznává odchovanec Teplic.

„Zvažovali jsme to s agentem, dlouho jsme o tom mluvili. Když se Kodaň ozvala, tak jsme probrali plusy a mínusy. Je to obrovský klub, třikrát za sebou hráli základní skupinu Ligy mistrů, letos jsou opět mistry. Půjdu do klubu, který bude stejně jako Slavia bojovat každý rok o titul. Budu hrát pravidelně evropské poháry, na jejich zápasy chodí pořád vyprodaný stadion. To mě nalomilo, ale Slavia se mi nebude opouštět lehce,“ doplňuje na závěr Lüftner.

Michael Lüftner přišel do Slavie před půl rokem. Je odchovancem Teplic, kde debutoval už v osmnácti letech v nejvyšší soutěži. Aktuálně má na svém kontě 99 ligových zápasů a pět vstřelených gólů. Patří do kádru reprezentačního výběru do 21 let, se kterým ho v červnu čeká mistrovství Evropy.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články