Slávisté zahájili letní přípravu na novou sezonu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté zahájili letní přípravu na novou sezonu

PRAHA – V pondělí odpoledne se sešívaní sešli k prvnímu tréninku v letní přípravě na sezonu 2017/2018. Trenér Šilhavý přivítal v Edenu zatím jednadvacet hráčů.
Slávisté se v pondělí po obědě sešli k prvnímu tréninku pro letní přípravu před nadcházející sezonou. V Edenu se hlásili jak novopečení mistři ligy, tak i nové tváře. Po dovolené se bude hlásit Jakub Jugas a s týmem už bude také Jakub Hromada, u kterého se ladí poslední detaily jeho působení ve Slavii.

V A-týmu dostanou šanci dvě výrazné tváře jarního tažení slávistické devatenáctky. Do áčka tak poprvé nakouknou Pavel Bucha a Jan Vejvar.

Pavel Bucha hraje ve středu zálohy a byl v uplynulém ročníku kapitánem Slavie U19, kde patřil k největším oporám nejlépe střílejícího týmu ligy. S fotbalem začínal v Kralupech nad Vltavou, poté přestoupil do Neratovic a následně putoval do Slavie. V sezoně 2014/2015 vyhrál se Slavií U17 mistrovský titul v dorostenecké soutěži a turnaj All Stars Cup 2015. Nakoukl také do reprezentačního týmu U19. V posledním ročníku dorostenecké ligy vstřelil 14 branek a na dalších 18 přihrál. S klubem podepsal v červnu profesionální smlouvu.

Jan Vejvar je rychlonohým křídelním hráčem a také on patřil mezi největší tahouny týmu U19, v sezoně zaznamenal 12 gólů a 13 asistencí. Jan Vejvar má titul pro vítěze České ligy dorostů U17 a All Stars Cup 2015. Ve Slavii je už od svých šesti let a skvělými výkony v uplynulém ročníku si zajistil pozornost trenéra Jaroslava Šilhavého a také podpis profesionální smlouvy.

Dalšími nováčky jsou kamerunský stoper Olivier Kingue a chorvatský útočník Petar Musa. Ti už byli na jaře na testech v juniorce, nyní se budou připravovat s A-týmem a bude jen na nich, jestli se dokáží v kádru udržet.

Olivier Kingue je střední obránce ročníku narození 1996, který se narodil v kamerunském městě Yaoundè. V mládí nastupoval za Nkufo Academy, z níž hostoval v belgickém týmu Standard Liège a portugalském SC Olhanense, kde působil v poslední sezoně. Na jaře odehrál dva zápasy za juniorský tým Slavie.

Petar Musa je chorvatský útočník, který se narodil 4. 3. 1998 v Záhřebu, kde také za místní NK Zagreb od mládí nastupoval. Devatenáctiletý útočník si připsal šest startů v první a deset startů v druhé nejvyšší chorvatské soutěži. Také Petar Musa na jaře nastoupil do dvou zápasů Juniorské ligy, podařilo se mu vstřelit jeden gól do sítě Bohemians 1905.

Na testech je pak ve Slavii zkušený záložník Ruslan Rotaň. Kapitán ukrajinského Dněpru Dněpropetrovsk se se svým týmem probojoval v sezoně 2014/2015 až do finále Evropské ligy. Pětatřicetiletý střední záložník patří také k dlouholetým oporám ukrajinské reprezentace. „Podíváme se, jak na tom je,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

Kádr A-týmu pro začátek letní přípravy před sezonou 2017/2018:

Brankáři: Přemysl Kovář, Martin Otáhal, Lukáš Soukup

Obránci: Jan Bořil, Michal Frydrych, Dušan Švento, Jiří Bílek, Jakub Jugas, Olivier Kingue

Záložníci: Marko Alvir, Jakub Hromada, Stanislav Tecl, Jasmin Ščuk, Josef Hušbauer, Ruslan Mingazov, Jan Sýkora, Jan Vejvar, Pavel Bucha

Útočníci: Muris Mešanovič, Mick van Buren, Petar Musa

O týden delší dovolenou po reprezentačních povinnostech mají: Jiří Pavlenka, Per Egil Flo, Jaromír Zmrhal, Milan Škoda a Simon Deli (ten se bude hlásit 28. června).

Michael Ngadeu nyní reprezentuje Kamerun na Konfederačním poháru FIFA. Jeho návrat tak závisí na úspěchu Kamerunu.

Na mistrovství Evropy do 21 let reprezentují Tomáš Souček a Jaroslav Mihalík, kteří na jaře hostovali v jiných klubech. Tomáš Souček se po ME připojí ke Slavii, u slovenského záložníka záleží na tom, zda na něj polský klub uplatní opci.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články