Jakub Hromada podepsal se Slavií tříletý kontrakt! | SK Slavia Praha
Více

Jakub Hromada podepsal se Slavií tříletý kontrakt!

PRAHA – Příchod Jakuba Hromady je oficiálně dokončen. Slovenský mládežnický reprezentant podepsal v úterý v Edenu se Slavií tříletou smlouvu. Kontrakt platí od 1. července. Do klubu přichází na přestup z italské Sampdorie Janov.
„Z příchodu Jakuba Hromady máme velkou radost, díky němu jsme vhodně doplnili tým. Je to výborný hráč prověřený v těžkých zápasech české ligy i evropských pohárů. Teď je ale nejdůležitější, aby se dal zdravotně do pořádku. O jeho kvalitách nepochybujeme,“ uvedl na adresu nové posily generální ředitel klubu Martin Krob.

Po podpisu smlouvy neskrývala nová akvizice sešívaných nadšení. „První dojmy jsou jednoznačně krásné, přicházím do klubu, který je úřadujícím mistrem. Je tu krásný stadion, a protože jsme právě začali přípravu, měl jsem šanci se seznámit i s klukama. Bohužel se do tréninku zapojím až později, ale těším se na své působení ve Slavii,“ hlásí slovenský Jakub Hromada.

Slovenský záložník se nedávno nešťastně zranil v přípravě na mistrovství Evropy do 21 let. Jak je na tom aktuálně po zdravotní stránce? „Nejprve se zdálo, že to bude vážnější. Zdá se ale, že vaz není zcela přetržený a do dvou měsíců bych mohl být v pořádku. Nechci ale předbíhat. Důležité je dát se na sto procent do pořádku,“ okomentoval Hromada stav svého kolene.

Minulou sezonu strávil bývalý hráč Janova nebo Juventusu na hostování v Plzni. Co rozhodlo pro přestup do Edenu? „Jednoznačně velké ambice celého klubu. Je to mistrovské celek, prostředí a euforie, ve které se Slavia nachází, je úžasná. Je to velmi dobrá volba i z mé strany. Je to sice náročné, protože jsem byl pět let kmenovým hráčem italského týmu a nyní Itálii opouštím, ale myslím si, že Slavia má nakročeno směrem k pěkné budoucnosti a jsem rád, že můžu být její součástí,“ pokračoval jednadvacetiletý středopolař.

Jakub Hromada se narodil 25. května 1996 a hraje ve středu zálohy. S fotbalem začínal v Košicích a slovenskou nejvyšší soutěž si vyzkoušel už jako šestnáctiletý. V Michalovcích se ale dlouho neohřál a v roce 2012 odešel do mládežnické akademie italského velkoklubu – Juventusu Turín. Ještě jako dorostenec odešel na hostování do Janova a v únoru 2015 přestoupil do týmu UC Sampdoria. Odsud ho vyslali sbírat zkušenosti nejprve do druholigového italského celku Pro Vercelli, kde odehrál jarní část sezony 2014/2015. Následovalo roční hostování ve Slovenské Senici a v uplynulé sezoně také v Česku. Jakub Hromada v dresu Plzně nastoupil do 18 ligových zápasů, v nichž si připsal jednu branku a jednu asistenci.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články