Ve třetím předkole LM proti BATE nebo Alaškertu | SK Slavia Praha
Více

Ve třetím předkole LM proti BATE nebo Alaškertu

PRAHA – Sešívaní se ve třetím předkole Ligy mistrů utkají s jedním z dvojice BATE Borisov a Alaškert Jerevan.
V pátek proběhl v Nyonu los třetího předkola Ligy mistrů a Slavia už ví, že odcestuje na východ. Utká s jedním z dvojice BATE Borisov a Alaškert Jerevan. Svého soupeře tak budou znát sešívaní až příští týden, kdy proběhne odveta druhého předkola. V úvodním zápase v Bělorusku spolu týmy remizovaly 1:1, nasazeným týmem je BATE Borisov.

Slavia začne boj o Evropu v Edenu, a to buď 25. nebo 26. července. Odveta se pak odehraje o týden později 1. nebo 2. srpna. DO večera už bychom měli vědět přesný den zápasu.

Kdo tedy sešívané čeká?

Favoritem druhého předkola je nasazené BATE Borisov, už jedenáct let neporažený mistr běloruské ligy. Běloruský klub byl založen v roce 1996 a své zápasy hraje v Borisovu, na stadionu o kapacitě 13 126 míst. Za dvacet let své existence se stal suverénním lídrem běloruské ligy. Ta se hraje systémem jaro – podzim, BATE je po patnácti odehraných zápasech na druhé příčce o dva body za Šachťorem Soligorsk, který má jedno utkání k dobru. 

V evropských pohárech je BATE pravidelným účastníkem, od ročníku 1999/2000 v nich nechyběl ani jednou, ať už v Evropské lize, Intertoto cupu anebo Lize mistrů. Celkem pětkrát se probojoval do základní skupiny Ligy mistrů, v sezoně 2016/2017 vypadl ve 3. předkole Ligy mistrů s Dundalkem a následně v play-off Evropské ligy s Astanou.

Arménský Alaškert obhájil mistrovský titul a vybojoval si tak místo v prvním předkole Ligy mistrů. Zde se střetl s andorrským mistrem týmem Santa Coloma. V úvodním utkání na domácí půdě zvítězil 1:0, ve venkovní odvetě pak remizoval 1:1, což mu stačilo na postup do druhého kola, kde narazil na BATE. Tým z hlavního města Arménie Jerevanu byl původně založen v roce 1990, pak ale zanikl a na jeho obnovu došlo až před šesti lety.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články