Progres byl vidět. Věřím, že se budeme zlepšovat i dál | SK Slavia Praha
Více

Progres byl vidět. Věřím, že se budeme zlepšovat i dál

Slavia zdolala OGC Nice díky čtyřem brankám ze druhého poločasu. „Takové zápasy hráče i trenéry obohacují a posouvají, je to radost. Čím víc bychom jich hráli, tím více bude tým stoupat. Kvalita naší hry šla oproti předchozímu domácímu zápasu s Celtikem nahoru,“ pochvaloval si trenér Šilhavý.
„Jsem rád, že se nám podařil takový výsledek a s takovým soupeřem. Důkazem jsou nejen čtyři góly, ale progres byl vidět i ve hře. Tak se chceme prezentovat v dalších zápasech. Milan Škoda si udržel produktivitu, Mick van Buren vlétl dá utkání jako velká voda,“ těšilo trenéra Jaroslava Šilhavého.

„Výsledek samozřejmě nepřeceňujeme, nešlo a body ani postup, ale určitě se takový skalp cení. Zlepšení ve hře nastalo a chci věřit, že se budeme zlepšovat i dál. A musíme se zlepšovat. Výsledek je sice skvělý, ale první branku jsme soupeři nabídli jako na zlatém podnose. Nemůžeme si dovolit udělat v soutěžním utkání takovou chybu,“ zdůraznil trenér.

Slavia kvůli ní první poločas prohrála. „Jiný než výsledkový rozdíl nebyl. Obdržený gól s námi trochu zatřásl, ale šance jsme si vytvořit dokázali. Škoda, že jsme nedotáhli krásné akce, které volaly po finální přihrávce, chovali jsme se naivně. Druhý poločas vyzněl díky brankám jinak, soupeř byl překvapený. Nedělil bych to, že první poločas byl špatný, týmy jsou v něm vždy lépe organizované a připravené,“ doplnil trenér.

V utkání se o pozornost svým výkonem přihlásil Mick van Buren. „Pokud se bude prezentovat jako nyní, dostane prostoru mnohem více. Čím víc hráčů bude mít takovou formu, tím snazší bude postupovat dál a dělat výsledky. Jsem jedině rád, že se mu zápas vyvedl. Na tréninku poctivě pracuje, každý má silné stránky někde jinde, je to bojovník, charakterní hráč, vyčítali jsme mu produktivitu, přehled ještě takový nemá. Byl na jaře nespokojený s vytížeností a diskutovali jsme o hostování. Zatím to však vypadá, že si říká o místo na slunci,“ prozradil Jaroslav Šilhavý.

V následujících dnech také dojde na poslední změny v týmu. „Kádr ještě budeme finalizovat a uvidíme, jaké budou změny. K áčku se určitě nepřipojí Libor Holík. Osobně jsem sice zápasy z Eura devatenáctek neviděl, reference jsme ale měli, byl produktivní. Zatím s ním nepočítáme, trénoval s námi jen několik dní. Ve Slavii by asi neměl takový prostor, aby nadále rostl. Pokud nezůstane v Karviné, hledáme mu jinou adresu,“ objasnil.

Má už jasno o základní sestavě? „Jsem si jistý tak na šedesát nebo sedmdesát procent. Do začátku zbývá ještě sedm dní a stát se může cokoliv. Hráči mohou rotovat, důležité je, aby kvalita neutrpěla, ať bude hrát kdokoliv,“ dodal.

Těšilo ho, že se zkušené posily v týmu dobře uvedly. „Musím je všechny pochválit, na to, co mají za sebou, jsou to skvělí, skromní, pracovití kluci, zapadli do kabiny. Slibujeme se od nich, že přinesou klid, rozvahu a kvalitu. Věřím, že pomůžou. Zatím jsme s velkými týmy hráli jen přípravné zápasy, chceme ale, aby byl tým připravený. Očekáváme od nich v soutěžních zápasech klid a zkušenost na hřišti i v kabině. Aby se na ně mohli ostatní obrátit a viděli, že jsou v klidu,“ objasnil důležitou roli posil trenér.

V týmu je zpět záložník Tomáš Souček. „Přišel po reprepauze, není tu dlouho, ale známe ho, dostal se díky svým výkonům v Liberci do reprezentačního áčka. Potřebujeme v kádru takové kvalitní hráče. Byť hraje na postu, kde je konkurence s Michaelem Ngadeuem, není jasné, kdo nastoupí v základu. Může být, že když jsou vyrovnaní, jeden bude hrát ligu a jeden poháry,“ nevylučuje.

Prvním soutěžním utkáním bude domácí zápas třetího předkola Ligy mistrů. „Do Jerevanu se jedou na odvetu mezi Alaškertem a Bate podívat Jiří Chytrý a Jan Kmoch. Každá informace je dobrá,“ uvědomuje si trenér. Odhaduje, že postoupí Borisov. „Bate dobře brání a hraje na brejky, je nebezpečné. Nice chtělo naopak hrát, bude to něco úplně jiného,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články