Ve 3. předkole Ligy mistrů proti BATE Borisov | SK Slavia Praha
Více

Ve 3. předkole Ligy mistrů proti BATE Borisov

PRAHA - Slavia se ve 3. předkole Ligy mistrů utká o postup do play-off Ligy mistrů s týmem BATE Borisov. Domácí zápas se hraje v úterý 25. července od 19 hodin, odveta v Borisovu je na programu ve středu 2. srpna. Přesný čas utkání bude upřesněn.
Slavia se nikdy s týmem z Běloruska nestřetla, jedná se o první konfrontaci s běloruským soupeřem. BATE je dominantním klubem běloruské ligy, kterou ovládlo v posledních jedenácti letech za sebou. Klub byl založen v roce 1973, poté zaniknul a byl obnoven až v roce 1996, od té doby zvládnul vyhrát třináctkrát domácí soutěž a třikrát domácí pohár. Právě loňské vítězství v lize, která se hraje systémem jaro-podzim, zajistilo BATE pozici nasazeného týmu ve 2. předkole Ligy mistrů. V nich BATE nejdříve doma remizovalo s arménským Alaškertem 1:1 a následně vyhrálo 3:1 v odvetě v Jerevanu.

Náš soupeř hraje evropské poháry pravidelně, od ročníku 1999/2000 v nich nechyběl ani jednou, ať už v Evropské lize, Intertoto cupu anebo Lize mistrů. Celkem pětkrát se probojoval do základní skupiny Ligy mistrů, naposledy v ročníku 2015/2016, kdy přešel přes Dundalk, Videoton a Partizan Bělehrad. Ve skupině v konkurenci Leverkusenu, Barcelony a AS Řím skončil na posledním místě s pěti body, které získal za výhru a remízu s AS Řím a remízu s Leverkusenem.

V sezoně 2016/2017 ve 2. předkole LM vyřadilo BATE finský SJK, ale ve 3. předkole již nestačilo na Dundalk a následně v play-off Evropské ligy vypadlo s Astanou po prohře 0:2 a remíze 2:2.

V domácí lize je BATE po patnácti odehraných zápasech na druhé příčce o dva body za Šachťorem Soligorsk, který má jedno utkání k dobru. Bilanci má 10-3-2, skore 24:7 a nejlepším útočníkem je Michail Gordejčuk se sedmi brankami. 

Trenérem je Alexandr Jermakovič, který za BATE nejdřív deset let hrál, pět let působil jako asistent trenéra a od roku 2013 je hlavním koučem. Největší osobností týmu je třiatřicetiletý útočník Vitali Rodionov, který odehrál v evropských pohárech 88 zápasů a vstřelil v nich 20 gólů. V týmu našeho soupeře řada hráčů obléká běloruský reprezentační dres, například Denis Polyakov, Michail Gordejčuk, Maxim Volodko anebo Igor Stasevič. V estonské reprezentaci působí Artur Pikk a ve finské U21 Jasse Tuominen.  

BATE hraje své domácí zápasy na stadionu v Borisovu, který byl otevřen na jaře 2014 a má oficiální kapacitu 13 126 diváků. Domácí dresy má modré a venkovní žluté.

Informace ohledně leteckého zájezdu do Borisova zveřejníme, jakmile budou známy podrobnosti o zájezdu.

Vstupenky na domácí zápas jsou ve volném prodeji od středy 19. července, můžete si je pořídit v online prodeji Ticketportalu anebo na pokladnách v Edenu během jejich otevírací doby. Majitelé permanentních vstupenek mají vstup na domácí utkání v rámci své permanentky zajištěn.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články