U19 nestačila na Karlsruhe a čeká ji prestižní CEE Cup | SK Slavia Praha
Více

U19 nestačila na Karlsruhe a čeká ji prestižní CEE Cup

PRAHA/XAVEROV - První přípravné utkání po návratu ze soustředění odehrál tým U19 proti německému Karlsruhe SC. Slavia sice vedla díky gólům Valenty a Höniga 2:0, soupeř ale utkání otočil a vyhrál 3:2.
Úvodní branka utkání padla ve 25. minutě. Míč se po rohovém kopu vrátil na nohu Tadeáše Michovského, jehož centr díky svému důrazu dopravil do sítě Matěj Valenta. Také u druhé branky byl Matěj Valenta, kterého našel svou přihrávkou za obranou Michael Hönig, střední záložník sešívaných byl následně faulován v pokutovém území, nařízený pokutový kop proměnil Michael Hönig.

Soupeř se dočkal snížení v samotném závěru prvního poločasu. Zakončení útočícího hráče vyrazil brankář Denis Radimský před sebe, dobíhající útočník uklidil míč k pravé tyči branky.

Druhý poločas začal šancí Karlsruhe, samostatný postup útočníka zastavil dobrým zákrokem brankář Luka Radotić. V 70. minutě bylo vyrovnáno, útočník hostů si naběhl na přihrávku za obranu a svou akci zakončil přesnou střelou k zadní tyči.

V 80. minutě vyslal povedenou střelu z dálky Jan Havránek, gólman soupeře jeho střelu s obtížemi vyrazil na rohový kop. Německý tým otočil utkání v samém závěru, po rychlé akci na levé straně využil útočící hráč přihrávku před branku a s přehledem přidal třetí branku hostů.

Tým U19 tak podlehl německému Karlsruhe SC 2:3.

V následujících dnech čeká na sešívané tradiční turnaj Cee Cup. Nejprve 20. 7. od 17:30 změří síly v rámci skupiny D s rumunským týmem Academia Sport Team, v sobotu 22. 7. také od 17:30 pak nastoupí Slavia proti tureckému Altinordu Izmir. Obě utkání se hrají na stadionu Evžena Rošického na Strahově. Přijďte podpořit naše dorostence na místo, kde jsme před necelými dvěma měsíci slavili zisk mistrovského titulu!

Další utkání o umístění budou následovat podle výsledků ve skupině. Pro aktuální informace ze zápasů naší mládeže sledujte Twitter mládeže, více informací o turnaji najdete na webu turnaje nebo také Twitteru či Facebooku turnaje.

SK Slavia Praha - Karlsruher SC 2:3 (2:1)
Branky: 25. Valenta, 32. Hönig - 44., 70. a 85. soupeř
Sestavy:
1. poločas: Radimský - Schneider, Škarda (20. Drozda), Mach, Michovský - Hönig, Petrák, Valenta - Janoušek, Čvančara, Pek
2. poločas: Radotić - Ielitro, Drozda, Krupička, Kotěra - Beňo, Macháček, Havránek - Zinhasovič, Azilinon, Stříbrský

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články