CEE Cup: U19 vstoupila do turnaje vysokou výhrou | SK Slavia Praha
Více

CEE Cup: U19 vstoupila do turnaje vysokou výhrou

PRAHA/STRAHOV - Vysokou výhrou 6:0 nad rumunským týmem Academia Sport Team vstoupil tým U19 do tradičního prestižního turnaje GENERALI CEE Cup. V sobotu od 17:30 bude Slavia bojovat o postup do semifinále proti týmu z tureckého města Izmir - Altinordu FK
Sešívaní neváhali a hned od úvodního hvizdu se vrhli do útočení, které vyústilo v první branku v 10. minutě. Michael Hönig vybojoval ve středu hřiště míč a kolmicí mezi obránci poslal do samostatného úniku Tomáše Čvančaru, který se v souboji 1 na 1 proti brankáři nemýlil -1:0!

19. minuta přinesla velkou šanci Slavie, Matěj Valenta svým důrazem získal míč, narazil si ho s Tomášem Čvančarou a přihrávkou pod sebe našel úplně volného Jana Peka, kterého však vychytal brankář soupeře, k odraženému míči se ještě dostal David Beňo, tentokrát zakončení zablokovala obrana.

Další vyložená šance přišla v 29. minutě. David Macháček připravil brankovou příležitost pro Tomáše Čvančaru, také tentokrát brankář zakončení vyrazil. Odražený míč sebral Jan Pek a našel před odkrytou brankou osamoceného Davida Macháčka, ten však ve vyložené šanci branku přestřelil.

Druhého gólu se Slavia dočkala v úvodu druhého poločasu. Standardní situaci z nohy Michaela Höniga odvrátila obrana za hranici vápna, kde se k míči dostal záložník David Macháček, který neváhal a opřel se do míče, povedená střela zapadla přesně k levé tyči - 2:0.

O tři minuty později to bylo už 3:0, David Beňo našel před brankou Tomáše Čvančaru, který přidal svůj druhý gól. Zkušený trenérský tah při střídání potvrdil Michal Vaněk, který zvyšoval na 4:0 hned minutu po svém příchodu na hřiště, povedenou přihrávkou za obranu mu připravil střeleckou pozici Matěj Valenta.

Pátý gól sešívaných padl z pokutového kopu. Nejprve Michael Azilinon přihrávkou vyslal vpřed Adama Petráka, který byl faulován, k rozehrávce penalty se postavil Karel Schneider, kterému chvíli předtím navlékl na ruku kapitánskou pásku střídající kapitán David Beňo, krajní obránce penaltu s přehledem proměnil.

Poslední trefu zařídil Adam Petrák. Nejprve byl faulován před pokutovým územím, následný přímý kop Michaela Azilinona vyrazil brankář před sebe a dobíhající záložník dorazil míč do sítě. V závěru mohl Adam Petrák přidat druhou branku, nejprve za vápnem obešel soupeře a střelou levou nohou trefil spojnici břevna a tyč.

Slavia U19 porazila v úvodním zápase CEE Cupu Academia Sport Team 6:0 a v sobotu si od 17:30 na stadionu Evžena Rošického na Strahově zahraje o semifinále s tureckým týmem Altinordu FK.

SK Slavia Praha - Academia Sport Team 6:0 (1:0)
Branky: 2x Čvančara, Macháček, Petrák, Schneider (pen.), Vaněk
Sestava: Svítil (46. Radotić) - Janoušek, Mach, Bejbl, Schneider - Beňo (70. Ielitro), Macháček (60. Petrák), Valenta - Hönig (70. Vaněk), Čvančara (60. Azilinon), Pek

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články