Chceme uhrát postupový výsledek, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Chceme uhrát postupový výsledek, říká trenér

MINSK – Sešívaní dorazili po sedmé hodině místního času na hotel v Minsku. A už zítra je čeká odveta třetího předkola s BATE Borisov, do které jdou s jasným cílem: postoupit. „Byla by to velká úleva. Věřím, že se to podaří. Bude to obrovské povzbuzení do dalších zápasů,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý.
Slavia vstupuje do odvety v lepší pozici. „Máme jeden gól náskok, nicméně to nic neznamená. Jedeme do Běloruska s cílem uhrát dobrý výsledek, tedy takový, který bude postupový,“ hlásí trenér Jaroslav Šilhavý.

Co od soupeře očekává? „Bude to jiný zápas, než byl doma. Jejich útočník Rodinov měl trest, teď už může hrát. Gordejčuk, šikovný hráč zprava, měl u nás zdravotní problémy. Dlouhou dobu jsme hráli proti deseti, určitě nepředvedli to, co umí. Známe jejich sílu a očekáváme větší aktivitu z jejich strany. Právě proto si myslím, že bychom toho mohli využít a vstřelit gól, který by pro nás byl důležitý,“ vysvětlil.

Základní jedenáctku prozradit nechtěl, přesto alespoň naznačil. „Sestava se bude lišit oproti zápase s Teplicemi. Hráči jsou zkušení, vědí, o co se hraje a motivace je veliká. Z marodů chybí jen Sýkora a Hromada, s ostatními můžu počítat. Kromě nich s námi neodletěli Chaluš, Alvir, Tecl a Ščuk,“ vyjmenoval.

V Bělorusku může dojít i na penaltový rozstřel. „Také jsme je v jednom tréninku vyzkoušeli. Šlo jim to, ale zápas je z hlediska psychicky úplně něco jiného. Škoďák s Halilem už to mají potrénované i v zápasech,“ dodal trenér.

Ač zápas považuje za důležitý, věří, že nebude na podzim jediný. „Soutěž nekončí, liga jede. Kdo ji vyhraje, půjde příští rok do základní skupiny. Každý zápas je důležitý. Pro nás je teď zápas s Bate hodně důležitý v úvodu,“ zdůraznil.

Jeho tým netradičně trénoval ještě v Edenu. „Fakt, že jsme trénovali doma, je daný vzdáleností. Let hodinu a půl je v pohodě. V Bělorusku bychom ale museli bychom hodně cestovat mezi Minskem a Borisovem. V Minsku jedeme na hotel a budeme bez tréninku. Na stadionu se byl podívat Standa Vlček. Je to na vysoké úrovni, i ta tráva,“ doplnil.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články