U19 a U17: Mladší dorostenci stále stoprocentní | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Mladší dorostenci stále stoprocentní

OLOMOUC/ŘEPČÍN - Dorostenecká liga pokračovala o víkendu dalším kolem. Slavia cestovala na půdu Sigmy Olomouc. Celek U19 prohrál vysoko 0:4. Mladší dorostenci si naopak připsali výhru 4:1.

U19: Z Hané s prázdnou

Utkání v Olomouci se od samého úvodu hrálo ve velkém tempu, byly k vidění zajímavé akce před oběma brankami. Vedení se však ujali jako první domácí. Ve 23. minutě přišel centr do vápna, na zadní tyči se hlavičkou prosadil Pavel Zifčák – 1:0 pro domácí. Druhý gól přidala Olomouc těsně před koncem poločasu. Za velkým vápnem napřáhl ke střele Jiří Spáčil, jeho střela zapadla přesně do horního rohu branky.

V 52. minutě to bylo už 3:0, po sérii odrazů ve vápně sešívaných se míč dostal k Ondřejovi Zmrzlému, který přidal třetí branku. Kaňkou na utkání bylo zranění Jana Havránka, který byl s podezřením na otřes mozku převezen do olomoucké nemocnice. Slavia poté zavřela Olomouc na její polovině a snažila se vývoj utkání zdramatizovat. Zajímavou střelu vypustil Adam Petrák, dobrým zákrokem ji však brankář domácích zlikvidoval.  Z rychlého protiútoku přidal Ondřej Zmrzlý svou druhou trefu a stanovil konečný stav na 4:0 pro Olomouc.

Další utkání čeká tým U19 v sobotu 16. 9. od 14:00 proti Baníku Ostrava. 

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 4:0 (2:0)
Branky:
52. a 87. Zmrzlý, 23. Zifčák, 42. Spáčil
Sestava: Svítil - Schneider, Drozda, Mach, Bejbl (52. Stříbrský) - Valenta (46. Petrák), Macháček, Beňo - Havránek (62. Vlasák), Čvančara, Hönig

U17: Pokračování stoprocentního zisku

Tým U17 vstoupil do utkání výborně a už ve třetí minutě vedl 1:0 díky trefě Adama Vlasáka! Útočník sešívaných přidal svoji druhou trefu ve 22. minutě a zvyšoval tak už na 2:0.

Ve druhém poločase pokračovala Slavia v tlaku na branku Olomouce. Třetí trefu sešívaných přidal Michal Kubáň, který usměrnil do sítě střelu Daniela Koska. U další trefy byl opět Michal Kubáň, tentokrát v roli asistenta, ve vápně sklepl míč hrudí k Tomáši Fenclovi, který z malého vápna propálil brankáře – 4:0. Domácí v závěru snížili, ze standardní situace se prosadil Machala.

Mladší dorostenci dovezli z Olomouce tři body za výhru 4:1 a nadále neztratili ani bod. V dalším zápase se utkají 16. 9. na Xaverově od 16:15 s Baníkem Ostrava.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 1:4 (0:2)
Branky:
76. Machala - 3. a 22. Vlasák, 69. Kubáň, 71. Fencl
Sestava: Markovič - Bárta (67. Walter), Vincour, Vlček, Kosek - Červ, Vít, Eichler (62. Brojo) - Zeronik (62. Fencl), Vlasák (54. Kubiš), Kubáň

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články