15 slávistů v reprezentacích! První sraz pro Simu a Hromadu | SK Slavia Praha
Více

15 slávistů v reprezentacích! První sraz pro Simu a Hromadu

Hned patnáct slávistů bude reprezentovat své země v nadcházející reprezentační přestávce! První starty si může připsat David Zima, Abdallah Sima nebo Jakub Hromada.

Sedm slávistů se bude hlásit na srazu české reprezentace. Jan Bořil, Tomáš Holeš, Ondřej Kúdela, David Zima, Lukáš Masopust a Lukáš Provod budou Jaroslavu Šilhavému k dispozici pro zápasy kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku, Belgii a Walesu. V reprezentaci je i Tomáš Malínský, který ze Slavie momentálně hostuje v Mladé Boleslavi. Nejlepší střelec FORTUNA:LIGY Jan Kuchta zůstal jen mezi náhradníky. David Zima, který v nominaci reprezentace figuroval už na podzim, si může připsat první start v hlavním výběru Česka. 

Nico Stanciu se s Rumunskem v kvalifikaci na mistrovství světa utká proti Severní Makedonii, Německu a Arménii. Júsufa čekají s bahrajnskou reprezentací duely proti Sýrii a Jordánsku.

Na reprezentační sraz odletěl i Oscar, s liberijskou reprezentací odehraje přátelské utkání v Saudské Arábii proti saudskému výběru do 23 let. Simona Deliho čeká s Pobřežím slonoviny dvojzápas kvalifikace na Pohár afrických národů proti Nigeru a Etiopii.

První reprezentační sraz čeká Abdallaha Simu a Jakuba Hromadu. Devatenáctiletého Senegalce čekají zápasy kvalifikace na Pohár afrických národů proti Kongu a Svazijsku. Slovensko s Jakubem Hromadou vyzve v kvalifikaci na Mistrovství světa Kypr, Maltu a Rusko.

Ondřej Lingr odletěl s lvíčaty do Lublaně, kde ho čeká skupinová fáze mistrovství Evropy do 21 let. Česká jednadvacítka se utká postupně s Itálií, domácím Slovinskem a Španělskem. EURO do 21 let čeká i Petara Musu, ve skupině se Chorvaté utkají proti Portugalsku, Švýcarsku a Anglii.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články