Slávisté vyhlíží vstup do Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Slávisté vyhlíží vstup do Evropské ligy

PRAHA – Slavia ve čtvrtek vstoupí do skupinové fáze Evropské ligy. V premiérovém zápase přivítají svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého v Edenu Maccabi Tel Aviv. Utkání začíná v 19:00.
Slavii čekají v závěru týdne jak vstup do Evropské ligy, tak i 288. derby proti Spartě. „Samozřejmě to není jednoduché, dva těžké zápasy v rychlém sledu za sebou. Je pro nás důležitý vstup do Evropské ligy, tak i nedělní derby. Kádr máme široký, věřím, že oba zápasy zvládneme,“ přeje si trenér Slavie.

Jaký čeká podle trenéra Slavii ve čtvrtek soupeř? „Silný, zkušený, velmi dobrý evropský tým, možná bych ho malinko přirovnal k Apoelu, hráči jsou si podobní. Velice dobří dovednostně, rychlostně, dokáží hrát organizovaně, jsou živelní v útočné fázi. V kvalifikaci ukázali, že i venkovní zápasy dokážou hrát organizovaně. Mají nebezpečné hráče ve středu zálohy, na křídlech, nečeká nás nic lehkého. Silou bych je zařadil na úroveň Sparty nebo Plzně,“ vysvětluje trenér Jaroslav Šilhavý.

Co by na Maccabi mohlo platit? „Hrajeme doma, budeme chtít, abychom byli hodně aktivní. Věřím, že nás požene dopředu plný stadion. Vytvářet si šance, i standardky a nakládat s nimi lépe než doteď,“ věří kouč sešívaných, který bude mít k dispozici i Simona Deliho. „Až na Dannyho a Šventa jsou všichni k dispozici. Simon Deli už bude k utkání připraven,“ hlásí trenér.

Nasadí trenér Šilhavý i reprezentanta Pobřeží Slonoviny? „Góly moc nedostáváme, ale Deli je velice kvalitní hráč, který když do zápasu nastoupí, tak to kvalitu obrany neovlivní, zásadní bude jeho zdravotní stav,“ má jasno trenér.

„Sledovali jsme naživo jejich poslední zápas. Je jasné, že Kjartansson je hodně důležitý, ale osa Ben Haim stoper, kapitán, dále Tibi, Atzili z levé strany, ofenziva je silná. Musíme si dát pozor na všechny, není to tak, že bychom hlídali jen jednoho hráče,“ ví kouč.

Hned v neděli pak čeká sešívané 288. derby se Spartou. „Mezi zápasy jsou jen dva dny, čas na regeneraci nebude tak velký. Počítáme s tím, že síly rozložíme mezi více hráčů,“ naznačil trenér, ale k utkání s Maccabi přistupuje se vší vážností. „Každý začátek je důležitý, takže i utkání proti Maccabi bude důležité. Velkým favoritem skupiny je Villarreal a my ostatní budeme bojovat o druhé místo,“ přeje si trenér před vstupem do základní skupiny Evropské ligy.

S jakým očekáváním tedy do pohárové skupiny slávisté vstupují? „Cíle jsou vždy nejvyšší, takže máme cíl postoupit ze skupiny. Chtěli bychom samozřejmě i sbírat zkušenosti a v dalších sezonách v evropských pohárech je zúročit,“ naznačuje trenér.

Jaromír Zmrhal: Celá kabina se těší

První utkání skupinové fáze evropských pohárů čeká i odchovance Jaromíra Zmrhala. „Těšíme se celá kabina, všichni jsme si přáli postoupit do evropských pohárů, i když se Liga mistrů nepovedla. Budou to velké zkušenosti, musíme hrát naplno, jak to dopadne, to už je jiná věc," líčí Zmrhal.

„Zkusíme dobře vstoupit do skupiny, vítězství by nám určitě zvedlo sebevědomí. Víme, že oba zápasy jsou hodně důležité, ale teď se všichni soustředíme na Maccabi. Na Spartu se budeme soustředit až od pátku. Hlavní bude proměnit šance, což se nám v minulých zápasech moc nedařilo,“ doplnil odchovanec Slavie.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články