Fotbalistky Slavie vstupují do Ligy mistryň! | SK Slavia Praha
Více

Fotbalistky Slavie vstupují do Ligy mistryň!

BĚLORUSKO/MINSK - Už ve středu 4. 10. od 17:30 vstoupí slávistky do prvního kola Ligy mistryň s běloruským FC Minsk.
Ve středu 17:30 vstoupí slávistky do prvního kola Ligy mistryň, kde narazí na běloruským FC Minsk. Minsk hrál kvalifikační skupinu, kterou vyhrál o skóre před švýcarským Zürichem, se kterým uhrál remízu 0:0. Celkové skóre ze tří zápasu činilo 13:0.

V domácí lize tento tým jasně dominuje. V soutěži, která se hraje systémem jaro-léto, má po 13 kolech plný počet bodů a skóre 84:3. Minsk navíc vyhrál poslední čtyři ročníky domácí soutěže za sebou, stejně jako Slavia, která je v současné sezoně zatím neporažena. Slávistky se střetly s běloruským týmem už dvakrát v přátelském utkání, které dokázaly v obou případech vyhrát.

„Těším se na zápas,“ říká Klára Cahynová, která se do Slavie vrací po třech letech studia na americké univerzitě Northwestern University. „Naposledy jsem nastoupila v Lize mistru proti Lyonu, kdy jsme na domácí půdě předvedly velmi dobrý výkon, ale bohužel jsme vypadly ve čtvrtfinále. V této sezoně se také chceme probojovat do jarních bojů v Lize mistryň, proto musíme zvládnout první krok a postoupit přes běloruský Minsk. Víme, že nás nečeká nic lehkého, a bude to úplně jiný zápas oproti tomu, který jsme s tímto soupeřem sehrály v letní přípravě. Musíme se soupeři vyrovnat v agresivitě a přidat k tomu nástavbu v podobě naší kombinační hry. Chceme si odvézt výsledek, který nám zajistí dobrou pozici pro odvetný zápas v Edenu.“

Utkání můžete sledovat na stránkách našeho soupeře: www.fcminsk.by

Odveta se hraje o týden později v Edenu, a to ve středu 11. 10. od 18:30!

Sestava: Votíková, Pincová, Bartovičová, Sedláčková, Bartoňová, Svitková, Cahynová, Krejčiříková , Divišová , Szewieczková, Kožárová

Náhradnice: Pěničková, Jarchovská, Necidová, Chlastáková, Malíková, Skálová, Dědinová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články