Sportovním ředitelem Slavie se stane Jan Nezmar | SK Slavia Praha
Více

Sportovním ředitelem Slavie se stane Jan Nezmar

PRAHA – Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík ve středu dokončil jednání o obsazení postu sportovního ředitele klubu. Tím se od prosince letošního roku stane bývalý fotbalista a dlouholetý sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar.
Jan Nezmar bude na pozici sportovního ředitele SK Slavia Praha působit od 5. prosince letošního roku. Už dříve někdejší ligový fotbalista potvrdil svůj odchod ze stejného postu v libereckém Slovanu. Nezmar stačil nově navrhované představenstvo Slavie, ve kterém bude působit i současný kapitán A-týmu Jiří Bílek, také seznámit se svými představami dalšího sportovního rozvoje klubu.

„Nově navrhované představenstvo Slavie jednomyslně schválilo mimo jiné i teze výstavby A-týmu, které Jan Nezmar předložil,“ napsal po skončení schůzky na svůj twitterový účet Jaroslav Tvrdík s tím, že členem představenstva bude i současný finanční ředitel Daniel Konrád.

Jan Nezmar patří mezi legendy samostatné české ligy, ve které jako hráč strávil 13 sezon, nastoupil do 311 zápasů a nastřílel 80 gólů. Svou kariéru začínal v Opavě, jeho jméno je ale nejsilněji spjato se Slovanem Liberec, kde získal dva ligové tituly (v roce 2002 a poté 2012). Působil také ve slovenském Ružomberoku, se kterým v roce 2006 vyhrál jak ligu, tak slovenský pohár. Po návratu do Slovanu v roce 2007 se na severu Čech setkal také se současným kapitánem Slavie Jiřím Bílkem. Právě ten bude jeho nejbližším spolupracovníkem.

Po skončení aktivní kariéry zůstal v Liberci na pozici sportovního ředitele a klub, jehož soupiska se často skládala prakticky od nuly, dovedl třikrát do základní skupiny Evropské ligy, ke dvěma třetím příčkám v lize a k vítězství v poháru v roce 2015.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články