Josef Hušbauer v nejlepší jedenáctce Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Josef Hušbauer v nejlepší jedenáctce Evropské ligy

PRAHA - Josef Hušbauer dvěma krásnými góly zařídil vítězství v Izraeli a jeho výkon nezůstal bez povšimnutí. Záložník Slavie je součástí jedenáctky kola a současně i třetím nejlepším hráčem pátého hracího dne Evropské ligy.
První branka z kopačky Josefa Hušbauera padla v nastaveném čase první půle. Jaromír Zmrhal vystihl na pravé straně přihrávku domácích, potáhl balon, posunul jej na střed právě na Hušbauera a ten nádhernou střelou vymetl vzdálenější růžek Rajkovičovy branky.

Druhou přidal Hušbauer v 54. minutě. Na středu hřiště převzal míč od Ngadeua a z 22 metrů ho poslal přesně k levé tyči, čímž zajistil Slavii vítězství 2:0.

„Jsem rád, že jsem dal po delší době gól a pomohl tak týmu, nějaké příležitosti tam byly už v minulých zápasech, ale nepadlo to tam,“ oddechl po utkání dvougólový Josef Hušbauer. V Izraeli nastoupil v rámci Evropské ligy poprvé v základní sestavě a mužstvo dokonce vedl s kapitánskou páskou. „Je možné, že ta páska měla nějaký vliv,“ usmíval se záložník Slavie.

„Odehrál výborný zápas v roli kapitána a vstřelil dva nádherné góly, které dávával. Doufám, že se mu to bude dařit nadále,“ chválil sešívaného záložníka trenér Jaroslav Šilhavý.

Hušbauer je již třetím slávistou v ideální jedenáctce kola Evropské ligy. Za svůj výkon v domácím utkání s Maccabi si o místo řekl v prvním kole Eduard Sobol. V následujícím duelu s Astanou pak zaujal výkon Michaela Ngadeua a také on byl v ideální pohárové jedenáctce.

Jedenáctka týdne


Hráč týdne

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články