Béčko vyhrálo ve Vanrsdorfu | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyhrálo ve Vanrsdorfu

V oboustranně velmi kvalitním utkání 26. kola ČFL vyhrála slávistická juniorka na hřišti Varnsdorfu 2:1. Vedení nám zajistil ve druhé půli Tomáš Kučera, soupeř však rychle srovnal. O vítězství červenobílých rozhodl těsně před koncem David Kalivoda. Slavii několikrát podržel brankář Matúš Kozáčik, který v 15. minutě kryl penaltu.
Domácí od začátku střetnutí soustředili většinu sil do útoku, což bylo sice pro Slavii nebezpečné, na druhé straně to otevíralo prostor pro brejky. Do prvního z nich se dostal v 7. minutě po přihrávce Kučery Sláma. Byl však už trochu z úhlu a trefil pouze brankáře Vaňáka. V 15. nastřelil Sitarčík ruku ve vápně stojícího Milana Zachariáše a rozhodčí nařídil po chvíli váhání velmi přísný pokutový kop. K penaltě se postavil Sitarčík, ale radost mu překazil perfektním skokem k pravé tyči Kozáčik. Ve 34. zlikvidoval náš gólman i Šmalclovu tvrdou ránu z dvaceti metrů. O dvě minuty později se slávisté dostali do protiútoku tři na dva, bohužel Kalivoda jej nevyřešil ideálně, a tak celá akce skončila nepříliš razantní střelou Bálka. Do přestávky měla ještě obě mužstva po jedné šanci. Nejprve si na Kalivodův roh šikovně naskočil Suchopárek. Jeho pokus hlavou vykopával až na brankové čáře jeden z obránců. Poté musel pro změnu Kozáčik řešit nebezpečný závar uvnitř šestnáctky po hlavičkách Sitarčíka s Petříkem.

Do druhé půle vkročili lépe naši fotbalisté a po pěti minutách se ujali vedení. Kalivoda prostrčil na Kučeru a ten podélnou střelou překonal Vaňáka. Vyrovnaní na sebe nenechalo dlouho čekat. Po nedorozumění v obraně postupoval na naší bránu osamocený Smola, udělal kličku gólmanovi a pohodlně skóroval. To jako by nabudilo severočeského Sitarčíka, který v 66. obešel Kratochvíla a scházelo málo, aby z dobré pozice vystřelil. V 73. zkoušel krajní záložník Varnsdorfu štěstí z dálky, ale jeho dělovku zlikvidoval opět náš brankář. V 77. využil Sláma své rychlosti, přesprintoval Skuhravého a uvolnil nabíhajícího Kučeru. Naši akci poněkolikáté zastavil odmáváním ofsajdu pomezní rozhodčí. Definitivní rozhodnutí přišlo tedy až v samotném závěru. V 87. Kounovský chytře vyslal za obranu Kalivodu. Mladý záložník, jenž se poslední dobou prosazuje i v dresu áčka, zachoval klidnou hlavu, přehodil Vaňáka a svou pátou jarní brankou v ČFL rozhodl o cenném vítězství juniorky.

„V těžkém utkání jsme uspěli. Nejenom že jsme dokázali vyhrát, ale naši hráči předvedli i velmi dobrý výkon, stejně jako domácí. Musím přiznat, že jsme měli asi trochu více štěstí. Soupeř si totiž vypracoval také řadu příležitostí ke skórování, neproměnil penaltu a my zaznamenali vítězný gól z brejku až těsně před koncem. Zápas měl vysokou úroveň,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Byl to těžký zápas. Nezačali jsme dobře, soupeř se dostal do tlaku. Navíc kopali desítku, kterou naštěstí Matúš Kozáčik chytil,“ popisoval jeden z klíčových okamžiků celého střetnutí kapitán slávistické rezervy Filip Stibůrek. „Poté se hra vyrovnala a my jsme se začínali dostávat do brejků,“ pokračoval mladý středopolař. „Rozhodl gól těsně před koncem. Celkově si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Varnsdorf – Slavia 1:2 (0:0)
Branky: 52. Smola – 50. Kučera, 87. Kalivoda
Sestava Varnsdorfu: Vaňák – Petr (46. Just), Kopáňko, Skuhravý, Šmalcl – Sládeček, Urbánek, Petřík, Sitarčík – Obrtlík, Smola
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Suchopárek, Nachtman, Milan Zachariáš – Sláma, Stibůrek, Dubský (75. Herda), Kalivoda (90. Martin Zachariáš) – Bálek (60. Kounovský), Kučera
ŽK: 90. Kopáňko – 48. Nachtman

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články