V neděli do Blšan | SK Slavia Praha
Více

V neděli do Blšan

Slávisté vyjíždějí po druhé v řadě k zápasu mimo Prahu. Po remíze v Brně se tentokrát představí v Blšanech. Oběma celkům jde o hodně, „chmelaři“ hrají stále o udržení a při souhře okolností mohou už v neděli definitivně zachránit nejvyšší soutěž. Červenobílí by si v případě vítězství zajistili předkolo Ligy mistrů.
Slávisté vyjíždějí po druhé v řadě k venkovnímu zápasu. Po remíze v Brně se tentokrát představí v Blšanech. Oběma celkům jde o hodně, „chmelaři“ hrají stále o udržení a při souhře okolností mohou už v neděli definitivně zachránit nejvyšší soutěž. Červenobílí by si v případě vítězství zajistili předkolo Ligy mistrů.

Čtrnácté Blšany dělí od sestupových vod šest bodů. Našemu soupeři se příliš nedaří, naposledy vyhrál v půlce března 4:3 nad Příbramí. Od té doby získal v sedmi duelech jen tři body. V sedmadvacátém kole podlehli svěřenci kouče Güntera Bittengela v Ostravě 1:3, i když hráli po většinu utkání proti deseti. Důležité však je, že s největšími konkurenty v boji o ligovou příslušnost uspěli. Na Bohemce, která může teoreticky Blšany předstihnout, remizovali 0:0 a v Hradci Králové zvítězili 3:1.

V brance Blšan chytá talentovaný Aleš Chvalovský, který se však minulý týden zranil na Bazalech. Největší osobností mužstva je bezesporu sedmatřicetiletý záložník Jiří Němec, dlouholetý reprezentant a hráč bundesligového Schalke 04. V útoku budí respekt dvoumetrový dlouhán Jan Žemlík, se sedmi góly nejlepší blšanský střelec. V základní sestavě nastupuje i člen národního výběru do jednadvaceti let Jakub Bureš.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články