Slávistky si poradily s Libercem! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky si poradily s Libercem!

Slávistky si poradily v dalším ligovém zápase s Libercem 5:0 po dvou brankách Svitkové a Kožárové. Jednou se prosadila Pěničková. Byla to generálka před zápasy Ligy mistryň, již ve čtvrtek hrají ženy na hřišti Wolfsburgu.
Do zápasu nastoupily holky aktivně a vytvořily si převahu. A první velkou šanci měla Jessen, ale trefila jen brankářku. Vedoucí branka padla po rohu, kdy hosté tečovali míč ke Kožárové, která před brankou tečovala do sítě. Slávistky držely míč, posílaly řadu centrů do vápna, ale do jasné pozice se propracovávaly složitě. Ale skóre mohlo být větší, jednou šikovně patičkou zakončovala Kožárová, obrana vykopla z brankové čáry. Pěknou střelu vyslala Jessen, gólmanka Horáčková vyrazila. Řada centrů končila na pozorné brankářce Liberce. Ve 34. minutě po faulu ve vápně proměnila penaltu Svitková.

Druhý poločas začal vtipnou scénkou - na hřišti bylo pouze devět slávistek. Liberec měl přibližně dvě minuty přesilovku, než se na hřišti objevily i zbývající hráčky, které se zdržely v kabině. Na průběhu to však nic neměnilo, naopak holky měly nadále převahu. Aktivně do zakončení se tlačila Jessen, ale Horáčková byla proti. V 57. minutě unikla po pravé straně Divišová, přihrála pod sebe na volnou Pěničkovou, která zakončovala do prázdné branky. Liberec zahrozil jednou, když Sušolová trefila břevno. Z následného brejku šla sama Kožárová, obešla brankářku a bez problémů zakončila. V závěru se ještě prosadila střelou mezi nohy Svitková.


SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec 5:0
Branky: 11´ 75´Kožárová, 34´(P) 89´ Svitková, 57´ Pěničková

Sestava Slavie:
Votíková, Chlastáková (69´ Jarchovská), Bartoňová (74´ Sedláčková), Pincová, Bartovičová, Pěničková (69´ Veselá), Svitková, Szewieczková (74´ Dědinová), Divišová, Kožárová (78´ Skálová), Jessen

Sestava Liberec:
Horáčková, Němečková, Dlouhá, Kopčová, Čiperová, Koval´ová, Bohatová, Černá, Šušolová, Tůmová, Lišková

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články