Slávistky přestřílely Plzeň 8:1 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky přestřílely Plzeň 8:1

Slávistky si v dalším ligovém kole poradily s Plzní vysoko 8:1, kdy hlavní postavou byla Tereza Szewieczková, autorka dvou branek a dvou asistencí. Dále se prosadily Bartovičová, Krejčiříková, Svitková, Kožárová, Jarchovská a Necidová.
Slavia v posledním ligovém kole základní části chtěla potvrdit pětibodové vedení v lize. Proti Plzni si hned vypracovala územní převahu a přicházely šance. Kožárová trefila břevno, z dorážky Pincová zakončila jen do brankářky. 

Další možnosti měly Pěničková nebo Svitková, obě ale mířily jen do míst, kde stála Vaníčková. Ve 23. minutě se přes Kožárovou dostal míč k Szewieczkové, která zamířila přesně k tyči. 

Další dvě branky byly zajímavé, nejdříve na krátko slávistky rozehrály roh a centrovaný míč Bartovičové zapadl o zadní tyč do branky. A přímo z rohu skórovala Krejčiříková.

Před koncem poločasu po dalším z mnoha náběhů centrovala Szewieczková, brankářka vyrazila před sebe a Svitková s přehledem dopravila míč do branky.

Ve druhém poločase Plzeň dokázala snížit, když využila zaváhání slávistek, Mášová šla sama na Votíkovou a šikovným lobem jí přehodila. Uplynuly pouze dvě minuty, po rohu Svitkové si na malém vápně zpracovala míč Kožárová a díky dostatku prostoru jej následně dostala za Vaníčkovou. 

V 67. minutě unikla obraně Szewieczková a hezkou střelou o tyč překonala plzeňskou brankářku. Další branka padla v 78. minutě, po přesném centru Szewieczkové se z voleje prosadila Jarchovská. V závěru ještě skórovala Necidová po krásné střele z dálky. 

Slavia měla velkou převahu, řadu útoků a bylo to jen o správném řešení finálních a předfinálních situací, případně lepší zakončení, aby celkový výsledek byl ještě  výraznější.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články