Superpohár 29. června je zrušen | SK Slavia Praha
Více

Superpohár 29. června je zrušen

Slavia neodehraje Superpohár proti Slovanu Bratislava, který se měl hrál v pátek 29. června v Bratislavě. Důvodem zrušení utkání jsou bezpečnostní rizika. O náhradním termínu se bude jednat.

Slavia jako klub bohužel nemohla nastalou situaci jakýmkoliv způsobem ovlivnit, o zrušení zápasu hraném v Bratislavě v tomto termínu byla informována jako o hotové záležitosti. Slavia vnímá celou záležitost jako krajně nešťastnou zejména vůči fanouškům, kteří se chtěli do Bratislavy vydat svůj klub podpořit a v souvislosti se zrušením utkání jim vznikly nemalé výdaje a další komplikace.

O zrušení zápasu v termínu 29. června a důvodech informoval klub v oficiálním prohlášení Slovenský fotbalový svaz. „Slovenský­­ fotbalový svaz respektuje rozhodnutí Krajského ředitelství PZ SR a městské části Bratislava-Nové Mesto o zrušení finálového zápasu o česko-slovenský Superpohár, který se měl konat dne 29. června 2018 v 16.30 na stadionu Pasienky mezi SK Slovanem Bratislava a SK Slavia Praha. Slovenský fotbalový svaz chce fotbalovou veřejnost ujistit, že pro organizaci tohoto zápasu udělal maximum a byl na něj připravený. Vzhledem k tomu, že bylo utkání označeno za rizikové, umí ve spolupráci s SK Slovan Bratislava Slovenský fotbalový svaz garantovat bezpečnost fanoušků pouze přímo v prostorách stadionu. Zajištění bezpečnosti fanoušků mimo stadion už je v kompetenci policie,“ vysvětlil důvody zrušení SFZ. 

„Termín 29. června si odsouhlasily kluby vzhledem k jejich termínové listině. Vzhledem k tomu, že SFZ chtěl, aby Superpohár vidělo co nejvíc fanoušků nejen na stadionu, ale i v televizi, tak rozhodnutí klubů akceptoval. V pátek 29. června je totiž volný den na právě probíhajícím mistrovství světa ve fotbale v Rusku a tím se otevřela možnost v přímém přenosu vysílat Superpohár na obou veřejnoprávních televizích. Slovenský fotbalový svaz vzniklá situace se zrušením finálového střetnutí o česko-slovenský Superpohár mrzí, ale v zájmu bezpečnosti a zachování veřejného pořádku ve městě rozhodnutí městské části Bratislava-Nové Mesto musí respektovat. Slovenský fotbalový svaz se ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky bude snažit  najít náhradní termín, ve kterém by se finále česko-slovenského Superpoháru odehrálo,“ uvádí SFZ v tiskové zprávě.

Na vzniklou situaci zareagovala i Fotbalová asociace České republiky. „Tohle se nemělo stát, extrémně mě to mrzí, i proto, že jsou v tom FAČR i oba finalisté Superpoháru zcela nevinně. Bohužel za tuto situaci absolutně nemůžeme, ale považuji i tak za obyčejnou lidskou slušnost se v tuto chvíli omluvit našim partnerům a hlavně fanouškům obou týmů. Zvláště pak těm slávistickým, z nichž někteří již své aktivity podřídili 29. června cestě do Bratislavy,“ uvedl k celé záležitosti předseda FAČR Martin Malík

Superpohár není prvním problémovým zápasem na stadionu Pasienky, který byl otevřen v roce 1967. V minulosti se z něj musela přesouvat kvůli nezpůsobilosti vybavení stadionu například i kvalifikační utkání slovenské reprezentace. Před čtyřmi lety se na tomto stadionu kvůli nepokojům fanoušků téměř nedohrálo utkání Evropské ligy mezi bratislavským Slovanem a pražskou Spartou. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články