Souhrn: Úspěšná sezona dorosteneckých celků | SK Slavia Praha
Více

Souhrn: Úspěšná sezona dorosteneckých celků

První dorostenecké celky začínají letní přípravu na novou sezonu. Se startem přípravy na nový ročník je třeba si připomenout, jakých úspěchů dorostenecké týmy v uplynulé sezoně dosáhly a na co budou v novém ročníku navazovat.

U19: Šesté místo v konkurenci starších soupeřů

Od úvodu tvořili tým U19 hráči ročníků narození 1999 a 2000, v průběhu podzimní části pak začali do mistrovských zápasů v Celostátní dorostenecké lize U19 nastupovat také hráči narození v roce 2001, kteří ještě věkem patřili do kategorie U17. Na jaře už patřila čtveřice mladších hráčů Jakub Markovič, Daniel Kosek, Tomáš Vlček a Ladislav Krobot ke stálým členům základní sestavy. Spolu s nimi pak zasáhli na jaře do týmu U19 další hráči kategorie U17. Věkovým průměrem patřil slávistický A-dorost k nejmladším týmům soutěže. V konkurenci starších hráčů nakonec obsadil tým U19 šesté místo. Většina hráčů z kádru se na novou sezonu připravuje v juniorce. Matěj Valenta, který byl v uplynulé sezoně se dvanácti trefami nejlepším střelcem starších dorostenců, se zapojil do přípravy s A-týmem Slavie. V posledním zápase sezony pak sešívaní významně zasáhli do boje o titul. V pražském derby na Spartě sešívaní zvítězili po pokutových kopech, díky tomu se vítězem ligy U19 stala Olomouc. Tu také sešívaní v jarní části porazili v poměru 3:1.

U18: Prvenství v druhé nejvyšší soutěži U19

Za tým U18 nastupovali hráči všech dorosteneckých kategorií. V druhé nejvyšší dorostenecké lize U19 skupiny A obsadili sešívaní první místo, svou soutěž zvítězili s náskokem osmi bodů na druhý Meteor Praha. Nejlepším střelcem týmu byl Dominik Suk s devíti góly.

U17: Král Česka a Slovenska v kategorii U17

Povedenou sezonu má za sebou tým ročníku narození 2001, tedy hráči kategorie U17. Na úvod sezony odehráli červenobílí mladíci turnaj v Číně. Celostátní dorosteneckou ligu U17 sešívaní ovládli s náskokem deseti bodů na druhou Spartu. S odvěkým rivalem mají navíc sešívaní celkové skóre 7:0 díky dvěma výhrám 4:0 a 3:0. Ve 34 zápasech dorostenecké ligy nasázeli mladší dorostenci 115 gólů, v kolonce obdržených branek pak mají číslo 19. Nejlepším střelcem Slavie U17 byl s devatenácti trefami Michal Kubáň, o jednu branku méně má pak Jakub Zeronik, o další dva pak kapitán David Eichler. Tým U17 měl také početné zastoupení v českém národním týmu U17. Tým U17 také zvítězil v československém superpoháru, ve kterém si poradil s vítězem slovenské soutěže U17 z Žiliny. Právě hráči ročníku 2001 nyní tvoří nový tým U19.

U16: Úspěch na domácí scéně i kvalitní zahraniční konfrontace

Také tým U16 má za sebou úspěšnou sezonu. Hráči ročníku 2002 mají za sebou kromě zápasů na domácí scéně také několik zahraničních konfrontací, ve kterých se jim dařilo na výbornou. V ligové soutěži, tj. druhé nejvyšší soutěže U17 skupiny A, zvítězili s náskokem 24 bodů. Ve třiceti zápasech se radovali z gólů hned 148krát. Nejlepším střelcem ligové soutěže v dresu Slavie byl s jednadvaceti zásahy Martin Douděra, následovali ho s dvaceti góly Adam Toula a Jan Kulhavý. V podzimní části se pak tým U16 účastnil turnaje v Chorvatsku, kde Slavia porazila Bayern Mnichov a Chelsea, remizovala s Manchesterem City a podlehla Benfice. Vítězství si pak tým pod vedením Petra Mikolandy připsal v domácím Memoriálu Vlastislava Marečka. Sezonu uzavřel nejmladší dorostenecký tým tradičním turnajem All Stars Cup, kde sešívaní mladíci v základní skupině porazili dokonce i Barcelonu. Nakonec obsadil tým U16 třetí příčku. Tým tvořený hráči ročníku 2002 se letos posunul do kategorie U17 a bude bojovat v Celostátní dorostenecké lize U17.

Souhrn:

SKSU19 6. místo 78:53
SKSU18 1. místo 88:34
SKSU17 1. místo 115:19, mistr ČR, vítěz československého superpoháru
SKSU16 1. místo 148:19, vítěz Memoriálu Vlastislava Marečka, 3. místo na All Stars Cup

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články