Ve třetím předkole Ligy mistrů s Dynamem Kyjev | SK Slavia Praha
Více

Ve třetím předkole Ligy mistrů s Dynamem Kyjev

Slavii čeká v třetím předkole Ligy mistrů ukrajinský vicemistr – Dynamo Kyjev.

V pondělí proběhl ve švýcarském Nyonu los, který sešívaným určil soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů. Slavia šla do nemistrovské části losu jako nenasazená a narazí tak na ukrajinské Dynamo Kyjev.

První utkání odehrají červenobílí v Edenu 7. srpna OD 19:30, odveta se pak uskuteční v Kyjevě v úterý 14. srpna od 18:30.

Dynamo Kyjev je patnáctinásobným mistrem Ukrajiny, jedenáctkrát vyhrál domácí pohár. V uplynulém ročníku ukrajinské ligy se umístil na druhém místě o dva body za Šachtarem Doněck. V loňském ročníku Evropské ligy se Dynamo dostalo až do osmifinále, kde ho vyřadilo Lazio Řím.

Náš soupeř hraje své domácí zápasy na NSC Olympijském stadionu, který má kapacitu 70 050 míst. Slavia se s Dynamem Kyjev naposledy utkala v přátelském zápase 5. února 2016 během soustředění v Marbelle, ukrajinského soupeře porazila 2:1 po gólech Zmrhala a Mešanoviče.

Pokud sešívaní třetí předkolo zvládnou, čeká je ještě play-off o základní skupinu Ligy mistrů. Pokud nikoliv, přejdou rovnou do základní skupiny Evropské ligy.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, výkonu, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články