V sobotu první domácí zápas proti Karviné | SK Slavia Praha
Více

V sobotu první domácí zápas proti Karviné

Po výhře 3:0 v Olomouci čeká na sešívané první domácí utkání nového ligového ročníku, v sobotu od 19:00 nastoupí Slavia v Edenu proti Karviné.

Sešívané čeká první domácí zápase s Karvinou. Co od soupeře očekávají? „Jsou hodně bojovní, je to soubojové mužstvo, které se umí semknout. Dobře brání. Je těžké se do nich dostat,“ očekává Stanislav Tecl. Jaroslav Zelený dva a půl roku v Karviné hrál: „Je pravda, že minulá sezona se jim z výsledkového hlediska nepovedla, první byla lepší. Každopádně si myslím, že tam mají dobré hráče na to, aby byli výše v tabulce, než skončili v minulé sezoně. Myslím si, že to bude nepříjemný zápas, stejně jako každý jiný,“ říká letní posila Slavie.

Také trenér Jindřich Trpišovský ví, že na sešívané nečeká nic lehkého: „Předpokládáme, že budou hrát tak, jako hráli první kolo v Liberci, kde hráli hodně v bloku a bránili v šesti lidech. Sklouzlo to dobývání velkého vápna, čeká nás podobný průběh. Nesmíme tomu podlehnout, musíme mít dobrý pohyb a obranu roztrhat a kvalitně obehrávat. Každý ligový zápas je těžký, dokud soupeře nezlomíte gólem a dobrou akcí, tak se sám nepodaří,“ očekává trenér.

„Bude třeba potvrdit tři body z Olomouce. To je to nejdůležitější, co nás čeká," dodává Stanislav Tecl. K zápasu v Olomouci se vrátil také Jaroslav Zelený: „První zápas byl hodně těžký vzhledem k tomu, že jsme začínali v Olomouci. Všichni jsou rádi, že se to výsledkově takhle zvládlo. Teď by bylo super to potvrdit před domácí publikem,“ dodává levý obránce či záložník.

Jindřich Trpišovský popsal aktuální stav marodky: „Mick van Buren je bohužel jasný, je to bohužel na celý podzim. Má dva šrouby v noze, nesmí vůbec došlápnout. Po šesti týdnech půjde na vyndání. Optimistická prognóza je dvanáct až třináct týdnů, plus tam bude nějaké manko. Bohužel je na celý podzim vyřazen. U Jakuba Jugase objevila rezonance hlubší problém, bohužel má trhlinu ve svalu, absence bude delší. To nás hodně mrzí. Na druhou stranu se pomalu vrací Kuba Hromada. Po operaci už tréninky absolvoval Marko Alvir. U Lukáše Pokorného to vypadá, že by měl být bez obtíží. Bohužel máme tyhle dvě těžké zranění, ale vrací se zpátky další hráči, takže plus tam je,“ prozradil trenér k aktuálnímu zdravotnímu stavu kádru.

Jaká je situace kolem nově příchozích hráčů? „Doufáme, že Peter Olayinka už do utkání zasáhne. Od úterý už trénoval s týmem. Máme nedostatek křídelních hráčů, takže si myslím, že bude určitě v nominaci na zápas, dostane se nejspíš i na hřiště. Potřebujeme ho co nejdříve začlenit do týmu, zápasů bude hodně. Brzy vstoupíme do kvalifikace o Ligu mistrů. Mám radost i z Alexe Baluty, který se dostal ze zranění a naplno trénuje. Každým dnem se zlepšuje. Budou to pro nás důležití hráči, obzvláště v tom sledu utkání, který nás čeká,“ okomentoval nové posily trenér Jindřich Trpišovský.

Kabina se těší na tradičně skvělou atmosféru v Edenu: „Nejen já, ale i všichni kabině se těšíme, že si zahrajeme před našimi fanoušky, kteří si nejlepší v lize. Je to svátek fotbalu,“ říká útočník Stanislav Tecl. Na Jaroslava Zeleného čeká první soutěžní utkání v Edenu v dresu Slavie, na podporu diváků se těší také on: „Do Edenu se těší každý, atmosféra je tu vždycky vynikající,“ říká Jaroslav Zelený.

„Jsou tu noví hráči, kteří doplnili tým, lidi se na ně těší. Také tím, že se povedl dobrý výsledek v prvním kole, navíc u těžkého soupeře, tak se na to všichni těšíme,“ těší se na první utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články