U19 a U17: Dvě výhry nad Baníkem | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Dvě výhry nad Baníkem

V dalším kole dorostenecké ligy přivítali dorostenci na Xaverově ostravský Baník. Oba sešívané celky zvítězily a jsou v čele svých soutěží!

U19: Dorostenci v čele tabulky

V prvních minutách zápasu byli mírně aktivnější hosté, z první branky utkání se ale radovala Slavia! Povedený protiútok vedl Michal Kubáň, s míčem se dostal k vápnu soupeře, kde přihrával na Adama Vlasáka, po něm se k míči na zadní tyči dostal Jakub Zeronik, který míč uklidil ze vzduchu ideálně přesně k tyči - 1:0!

V 17. minutě to bylo už 2:0! Akci opět začal Michal Kubáň, který přihrál doleva na Jakuba Zeronika, ten si připravil míč na střed na střelu a vymetl šibenici branky! Hosté měli velkou příležitost na snížení také z rychlého protiútoku, střelu ale nejprve dobrým zákrokem vyrazil Jakub Markovič, výborným návratem pak na poslední chvíli znemožnil Nedžad Zinhasovič soupeři zakončení do prázdné branky.

Blízko třetí trefy byla Slavia po ostrém centru Daniela Koska z levé strany, míč se však útočícím hráčům Slavie nepodařilo dopravit do sítě. Hosté z Ostravy do poločasu dokázali snížit, ve vápně se dostal k zakončení Jan Heller. Jakub Markovič si na jeho střelu sáhl, ta i přesto skončila v brance.

Baník si ve druhém poločase dokázal vytvořit tlak, sešívaní se hlavně v první části druhé půle moc do hry nedostali. V 78. minutě se také soupeř dočkal vyrovnání, branka ale pro ofsajd neplatila. Udeřila tak Slavia! Nedžad Zinhasovič odvedl ve středu pole skvělou práci, po něm se do úniku dostal Jakub Zeronik, udělal brankáři klíčku a následně byl faulován. Penaltu proměnil Tomáš Vlček a rozhodl o výhře 3:1!

Slavia U19 je tak po šesti ligových kolech stoprocentní a s náskokem pěti bodů na druhou Karvinou vede dorosteneckou ligu! Právě v Karviné nastoupí sešívaní v dalším kole.

Zápas s Baníkem hodnotil trenér týmu U19 Pavel Trávník: „V dnešním utkání jsme viděli přesně to, co jsme věděli, že nás bude čekat. Měli jsme těžký anglický týden, hodně jsme cestovali, hráli jsme v Olomouci a ve Zlíně. Baník je hodně útočný a agresivní soupeř. Tam, kde se v tabulce nachází, asi nepatří. Kluci to zvládli fantasticky, po dvou brejkových situacích jsme dali góly. Soupeře jsme ale před koncem poločasu nechali snížit. Na začátku druhé půle měl Baník krev v žilách a zatlačil nás, vytvořil si náznaky šancí. Od 65. minuty jsme začali zase hrát a byli jsme nebezpeční dopředu. Za mě obrovská spokojenost se třemi body, stejně tak s výkony, nebylo to jednoduché,“ hodnotil trenér.

Na otázku, jestli panuje spokojenost s výsledky v anglickém týdnu a celkově se vstupem do soutěže přišla jasná odpověď: „Spokojenost? Obrovská!“ řekl trenér U19 Pavel Trávník.

SK Slavia Praha U19 – FC Baník Ostrava U19 3:1 (2:1)
Branky:
9. a 17. Zeronik, 80. Vlček (pen.) - 38. Heller
Sestavy:
Slavia: Markovič - Hošek, Vincour, Vlček, Kosek (46. Bárta) - Červ, Vít, Zinhasovič - Kubáň (84. Eichler), Vlasák (58. Walter), Zeronik
Ostrava: Zouhar – Hasala, Srubek, Zálešák, Wojatschke, Blahuta (74. Kulig), Kuběna, Zajíček, Nagy, Heller (74. Martiník), Bloksch (78. Dziuba)

U17: Pět gólů v síti Baníku

Mladší dorostenci také vstoupil do utkání dobře a dvakrát se radovali z gólu, ani jedna trefa však pro ofsajd nebyla uznána. Hostující celek hrozil hlavně z rychlých protiútoků. V další šanci Slavie pálil Adam Toula, jeho zakončení ale brankář Baníku zneškodnil.

Sešívaní se dočkali ve 34. minutě. Lukáš Hroník dostal přihrávku do vápna, od brankové čáry pak vracel míč pod sebe, kde se k míči dostal Adam Toula a nekompromisní ranou otevřel skóre zápasu! Už o minutu později se Slavia radovala z druhé trefy. Štěpán Starý dovedl míč až téměř k vápnu Baníku, následně se k němu dostal Jakub Křišťan a povedenou ranou k tyči zvýšil vedení týmu U17 na 2:0!

Další příležitosti přišly ve druhém poločase. Po standardní situaci nejprve vyrazil brankář Ostravy míč jen ke Štěpánovi Starému, který ale zakončoval pouze do břevna. Třetího gólu se červenobílí dočkali po rohovém kopu, centr Martina Douděry prodloužil David Štětka, míč si na zadní tyči našel Jakub Kopáček a uklidil ho do sítě.

Hosté dokázali snížit na 1:3, když se na hranici vápna dostal k míči Jakub Drozd a přízemní střelou k tyči překonal Jakuba Surovčíka. Radost z gólu ale netrvala dlouho, hned z rozehrávky našel Jakub Křišťan krásnou dlouhou přihrávkou naběhnutého Martina Douděru, ten si míč povedeným prvním dotekem připravil na zakončení a přesnou ranou k zadní tyči zvýšil na 4:1.

Razítko na skóre utkání dala 84. minuta, kdy stoper David Štětka vyvezl míč z poloviny hřiště, u vápna soupeře pronikl mezi třemi obránci a ideálně předložil míč k nohám Matthiase Lietla, který před odkrytou brankou dopravil míč do sítě.

Také mladší dorostenci jsou po šesti kolech stoprocentní a díky lepšímu skóre jsou před druhou Spartou v čele tabulky.

Výhru nad Baníkem hodnotil trenér Milan Titěra: „Viděli jsme výsledky Baníku. Hodně gólů dávají, ale také hodně gólů dostávají. Čekali jsme zatím nejtěžší zápas pro naši obranu. Ve finále těch nebezpečných situací bylo asi nejvíce, ale Baník odvážně hrál na své polovině, opravdu vyložených šancí tolik neměl. Z našeho pohledu jsme dnes byli v koncovce efektivnější než v předchozích zápasech, přestože jsme ještě řadu šancí neproměnili. Ty nás už dříve mohly posunout do vyššího vedení. Byl to zápas, který donutil hrát hráče v plném nasazení po celé utkání. Museli zapojit více obranné složky, návrat zpět, bylo to pro ně kondičně náročnější. Pro nás to byl nejnáročnější soupeř, i přes výhru 5:1,“ komentoval výkony trenér mladších dorostenců Slavie.

Jak je trenér týmu U17 spokojen s dosavadními výkony v sezoně? „Určitě jsme spokojeni. Máme to podpořené poměrem vstřelených a obdržených gólů. Tým je vyvážený, jak do defenzívy, tak do ofenzívy, přestože jsme v některých zápasech měli vyložené šance, které jsme neproměnili. To ale k zápasům patří. Zatím nám zápasy i přes výhry ukazují, v čem jsou jednotlivci a tým silní, a také to, na čem ještě musíme zapracovat,“ hodnotil dosavadní průběh sezony Milan Titěra.

SK Slavia Praha U17 – FC Baník Ostrava U17 5:1 (2:0)
Branky: 34. Toula, 35. Křišťan, 58. Kopáček, 79. Douděra, 84. Leitl - 79. Drozd
Sestava:
Slavia: Surovčík - Starý (70. Neruda), Štětka, Matys, Hájek - Křišťan, Kopáček, Hroník (55. Rigo) - Douděra (82. Nováček), Toula (70. Leitl), Kulhavý (55. Kneifel)
Ostrava Baránek – Tamajka, Konečný (46. Říha), Sotorník, Barkov, Drozd, Knedla, Boháč (65. Šigut) , Zouhar (70. Klečka), Stoklásek, Vahalík (46. Holaň)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články