Zápasy v Edenu si náležitě užíváme! | SK Slavia Praha
Více

Zápasy v Edenu si náležitě užíváme!

Slávistické hráčky čeká zápas sezony. Ve čtvrtek v Edenu přivítají favorita dvojutkání, švédský Rosengård. Z venkovního zápasu si však přivezly nadějnou výsledek v podobě výhry 3:2. Buďte u toho i vy!

Zápas v Edenu je pro holky vždy svátkem a náležitě si to užívají. Od roku 2014 zde neprohrály, i když přijely velkokluby jako Lyon či Wolfsburg. Udržení této série by znamenalo postup do čtvrtfinále. „Doufám, že přijde dost diváků. Může tomu pomoci i otevření slávistického muzea. Jsem ráda, že to takto vyšlo,“ říká Kateřina Svitková. Důležitosti podpory fanoušků je si vědom i trenér Pavel Medynský. „Teď hrál Rosengård v Göteborgu, kde bylo necelých 4,5 tisíce diváků. Kéž by si slávisté našli cestu do Edenu a podpořili holky, protože si to jednoznačně zaslouží,“ uvedl.

Rosengård o víkendu odehrál poslední ligové kolo a po prohře v Göteborgu skončil na třetím místě, takže nejen že přišel o titul, ale i o Ligu mistrů pro další sezonu. „I kvůli tomu podají maximální výkon, musíme se na to pořádně připravit po všech stránkách. Nebudou chtít zakončit sezonu neúspěchem. Věřím však kouzlu Edenu a šťastnému konci v tomto dvojzápase,“ řekl Medynský.

Odveta bude náročná i přes výhru z venkovního zápasu. „Šance jsou pořád vyrovnané. Bude to nesmírně náročné jak po psychické stránce, tak i sportovní a fyzické. Soupeř je vynikající. Musíme se vyvarovat individuálních chyb a hrát jako tým, jen tak jsme schopni toto utkání zvládnout. Do zápase je taktika jasná – udržet takový výsledek, který nám zajistí postup. Pokud vstřelíme branku, bude se nám hrát lépe,“ řekl ke čtvrtečnímu zápasu trenér.

„My jsme po další vysoké ligové výhře sebevědomé a na hřišti to budeme chtít ukázat. Chceme vstřelit gól, tomu věřím, že se podaří. A věřím třetímu postupu do čtvrtfinále. Rosengård se však nevzdá, nechce mít zpackanou sezonu. Ale věřím našemu týmu a domácímu hřišti, že si to nenecháme vzít,“ prozradila Svitková

Na hřišti se objeví i kapitánka týmu Veronika Pincová. „Bude to těžké, to už jsme se přesvědčily. Tým mají kvalitní. Ale připravujeme se pečlivě, a pokud budeme hrát naši hru a plnit si povinnosti na hřišti, věřím tomu, že postoupíme,“ uvedla.

Zápas se hraje tento čtvrtek od 18:30 v Edenu. Permanentkáři mají vstup zdarma, dospělí za 100 Kč, děti za 50 Kč. Lístky jsou v prodeji online na ticketportal.cz nebo v den zápasu na pokladnách.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články