ONLINE: Slavia hostí v Edenu Kodaň | SK Slavia Praha
Více

ONLINE: Slavia hostí v Edenu Kodaň

Ve čtvrtém zápase základní skupiny Evropské ligy se Slavia v Edenu utká s Kodaní. Sešívaní budou chtít navázat na předchozí zápas evropského poháru, ve kterém na půdě dánského soupeře zvítězili 1:0.

Do utkání nebudou moci oproti derby zasáhnout Ondřej Kúdela a Vladimír Coufal, Josef Hušbauer je připraven na lavičce náhradníků. Dále scházejí zranění Lukáš Pokorný, Stanislav Tecl, Mick van Buren a Jakub Hromada. Jakub Jugas a Muris Mešanovič nejsou na soupisce pro Evropskou ligu.

Branku bude hájit Ondřej Kolář. Vladimíra Coufala nahradí na pravém kraji obrany Michal Frydrych, ve stoperské dvojici pak místo Ondřeje Kúdely nastoupí Simon Deli, druhým stoperem je Michael Ngadeu. Nalevo hraje Jan Bořil.

Místo Josefa Hušbauera se ve středu zálohy představí Jan Sýkora, spolu s ním dále Tomáš Souček a Ibrahim Traoré. Kraje záložní řady patří Miroslavu Stochovi a Jaromíru Zmrhalovi.

V útoku se bude rvát Peter Olayinka.

Mezi náhradníky je kromě výše zmíněného Josefa Hušbauera ještě náhradní brankář Přemysl Kovář, Jaroslav Zelený, Jan Matoušek, Alex Baluta, Milan Škoda a také osmnáctiletý kapitán slávistického dorostu Tomáš Vlček, kterého fanoušci už měli možnost vidět na hřišti v pohárovém zápase s Ústím nad Labem.

Sestava: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Traoré – Stoch, Sýkora, Zmrhal – Olayinka
Náhradníci: Kovář – Hušbauer, Zelený, Matoušek, Baluta, Škoda, T. Vlček

TEXTOVÝ ONLINE PŘENOS SLEDUJTE ZDE:

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články