Spíš boj než fotbalová kvalita | SK Slavia Praha
Více

Spíš boj než fotbalová kvalita

Náročný zápas po všech stránkách. Boj na zemi i ve vzduchu. Neslaná nemastná remíza. I tak hodnotil zápas s Kodaní Jindřich Trpišovský.

„Byl to náročný zápas po všech stránkách, se spoustou kontaktů a osobních soubojů. Boj o míč na zemi i ve vzduchu. V prvním poločase, když měla Kodaň sílu napadat naši rozehrávku, to bylo hodně složité. Do druhého poločasu už jsme je trochu utahali. Bohužel jsme z možností, kdy jsme byli okolo pokutového území, prolétalo to vápnem, nic nevytěžili,“ hodnotil Jindřich Trpišovský výkon proti dánskému soupeři.

„Kodaň ve druhém poločas nevystřelila ani jednou na bránu, nám ale chybělo lepší řešení v klíčových situacích, kdy jsme mohli jít jeden na jednoho nebo sami na bránu. To jsme se o balon často připravili, takže to bylo spíše o tom, aby nám padla nějaká střela z dálky, což se bohužel nestalo. Buď jsme trefili tyč, nebo zasáhl brankář. Z celkového pohledu si myslím, že remíza byla zasloužená. Bohužel to utkání nabídlo spíš boj než nějakou pohlednou fotbalovou kvalitu, ale to jsme věděli už před zápasem. Šlo o hodně a na Kodani bylo vidět, že hlavně nechce prohrát,“ pokračoval trenér.

„Spíš to bylo o tom, aby nám tam padla nějaká střela z dálky. Z celkového pohledu remíza zasloužená, spíš boj než pohledný fotbal, na Kodani bylo vidět, že hlavně nechce prohrát, šlo o hodně. Nakonec je z toho nemastná neslaná remíza 0:0, která ani pro jeden tým nic neřeší,“ mrzí Jindřicha Trpišovského.

„Pokud se nám soupeře podařilo zatlačit, tak to bylo spíš ve druhém poločase. První poločas byl takový každý chvilku tahá pilku po brejkových situacích. Ve druhém poločase hrála Kodaň víc v bloku, nechtěla. My měli některé nebezpečné situace v prvním poločase, když jsme Zecovi odebrali balon, a toho se chtěli ve druhé půli vyvarovat a hráli níž. Myslím si, že se spíše soustředili na defenzivu, my hráli do deseti hráčů a strašně těžko jsme se tam dostávali,“ zakončil trenér.

Jak hodnotí trenér defenzivu Slavie? A jak jsou na tom zdravotně zranění hráči z derby? Podívejte se na video Slavia TV.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články