Po reprezentační pauze v sobotu v Karviné | SK Slavia Praha
Více

Po reprezentační pauze v sobotu v Karviné

V sobotu od 14:00 čeká Slavii další ligový zápas, tentokrát nastoupí na půdě Karviné. V první části ligy sešívaní svého soupeře porazili v Edenu 4:0.

„Těším se hodně, protože v Karviné je hezký stadion a pěkné prostředí. Musím zaklepat, že se nám tam vždycky výsledkově dařilo. Těžko od utkání něco očekávat, protože přišla změna trenéra a také další změny. Nevím, jaký nás tam čeká terén, to bude rozhodující. Naše hlavní hřiště dostalo hodně zabrat a je v hrozném stavu. Je otázka, jak bude vypadat tam. Blíží se ale prosinec, plochy budou horší. Budínský dostal v posledním zápase červenou, navíc je tam nový trenér, který hraje trošku jiným rozestavením. V tom je to utkání jiné. Se Spartou hrála Karviná výborně. Je otázka, jak hodně do mužstva bude soupeř sahat,“ říká před zápasem trenér Jindřich Trpišovský

Co od duelu v Karviné čeká Josef Hušbauer? „Bude to klasický venkovní zápas, domácí se nebudou úplně hnát dopředu, budou hrát spíše na brejky. Pro nás je to o to těžší. Mají ale nového trenéra, tím nás mohou překvapit. Jsou nečitelnější. Nevíme, v jaké sestavě nastoupí, určitou ztrátou pro ně je Budínský, který je vykartovaný. Celkově se nám venku, až na Ostravu, kde se nám to nepovedlo, daří. Věřím, že navážeme na výsledky,“ doufá záložník sešívaných.

Jak probíhala reprezentační přestávka? „Byla to trošku jiná reprezentační přestávka než ta minulá. Uzdravila se spousta hráčů, navíc kluci hráli doma, tak hned druhý den po reprezentaci měli regeneraci. Tentokrát nám pauza pomohla. Mohli jsme potrénovat, vrátili se nám hráči a jsme déle pohromadě, což je důležité před týdnem, kdy hrajeme třikrát po sobě venku,“ zhodnotil Jindřich Trpišovský uplynulou reprezentační pauzu.

Vyprazdňuje se také marodka: „Když nebudu počítat, že mají hráči tréninkový deficit, tak je stav asi nejlepší od začátku sezony. Když nepočítám jen Standu Tecla a Kuba Hromadu, kteří jsou oba vyřazeni do konce sezony, tak v tuhle chvíli je mezi zraněnými jen Matěj Valenta, který doléčuje zranění,“ pochvaluje si trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články