PŘEDSTAVENÍ: Bordeaux zlepšilo defenzivu, postup by ale byl zázrak | SK Slavia Praha
Více

PŘEDSTAVENÍ: Bordeaux zlepšilo defenzivu, postup by ale byl zázrak

Už ve čtvrtek čeká Slavii důležité utkání na půdě Girondins. Přečtěte si aktuální info o našem soupeři.

Ve čtvrtek se střetne tým, který své soupeře jednoznačně přehrává, s týmem, který cestu k vítězství hledá dlouhodobě obtížně. Pro oba bude toto utkání extrémně důležité. Slavia si může zajistit postup, Bordeaux naopak ztratit veškerou naději.

V pátém utkání skupiny C Evropské ligy se Slavia představí na půdě slavného francouzského klubu Girondins de Bordeaux. Úvodní vzájemný zápas rozhodla dělovka Jaromíra Zmrhala z prvního poločasu a po vítězství domácích 1:0 tak zůstala celá bodová nadílka v Praze.

Od minulého vzájemného zápasu, kdy se Bordeaux krčilo na předposlední pozici v domácí Ligue 1, se vyzyvatelé českého lídra posunuli tabulkou výrazně nahoru a aktuálně se nacházejí v relativně klidných vodách středu tabulky. Nicméně chuť výhry už francouzský klub neokusil dlouhých sedm zápasů a pouze zisk všech bodů proti Slavii jej navíc může udržet v teoretickém boji o postup do další fáze. To Slavia má k postupu daleko blíže. Pokud ve čtvrtek získá více bodů než Kodaň v souběžně hraném utkání v Petrohradu, mohou sešívaní slavit.

Hlavní ofenzivní zbraní domácích je tuto sezónu jednoznačně François Kamano, který vsítil polovinu všech dosavadních ligových gólů Bordeaux. Tento ofenzivní křídelník je nejčastěji doplněn na druhém kraji útoku dalšími rychlonohými mladíky, jako jsou Samuel Kalu, nebo Yann Karamoh. Na hrotu se pravděpodobně objeví Jimmy Briand, který svedl v prvním utkání nespočet soubojů zejména s Michaelem Ngadeuem. Tento francouzský veterán dokáže výborně držet míč a vyniká hrou zády k soupeřově brance. Na jeho pozici ho může nahradit dánský urostlý hroťák Andreas Conrnelius, nicméně ten po letním příchodu z Atalanty naskakuje do hry zpravidla až v průběhu druhého poločasu. Nejstabilnější oporou v obraně je mladík Jules Kounde, který v dosavadním ročníku francouzské ligy nevynechal jedinou minutu hry.

Jaroslav Plašil vypadl po utkání se Slavií ze základní sestavy a navrací se do ní teprve v posledních několika zápasech. Jestli tedy uvidíme ve čtvrtek českou stopu i v dresu Bordeaux, se budeme muset nechat překvapit.

Co se týče marodky, tak má domácí kouč Ricardo Gomes na výběr téměř ze všech hráčů. Jedinou výjimkou je polský obranný univerzál Igor Lewczuk, který si před několika týdny přivodil zranění kotníku v zápase Evropské ligy proti Zenitu. Hráč Girondins však promarodil i větší část minulé sezóny, a nepatří tak dlouhodobě k hráčům základní sestavy.

Čtvrteční utkání bude řídit čtveřice portugalských rozhodčích v čele s Fabio Verissimem, který má za sebou na evropské scéně zatím pouze několik kvalifikačních utkání EL. Bude se tedy jednat o jeho premiéru ve skupinových fázích evropských pohárů.

Zápas vypukne v 18:55 na stadiónu Matmut Atlantique a sledovat jej můžete na obrazovkách ČT Sport, v online reportáži na slavia.cz nebo na sociálních sítích s hashtagem #girsla.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články