Chceme se přiblížit postupovému cíli | SK Slavia Praha
Více

Chceme se přiblížit postupovému cíli

Slavia se v Bordeaux bude bít bez podpory fanoušků na stadionu, pro svěřence trenéra Jindřicha Trpišovského se ale nic nemění. „Chceme hrát každý zápas na vítězství,“ zdůrazňuje trenér Trpišovský.

Pokud se situace ve skupině dobře vyvine, Slavia má možnost si už v rámci pátého hracího dne zajistit postup. „Byli bychom rádi, pokud bychom se tomu cíli dokázali zítra přiblížit. Je to pro nás příjemná zkušenost. Dostali jsme do skupiny tak velké týmy jako Bordeaux, Zenit nebo Kodaň. Kdyby nám tehdy někdo řekl, že už v pátém kole můžeme rozhodnout o našem postupu, těšilo by nás to,“ říká Jindřich Trpišovský.

Bordeaux čeká v lize zápas s PSG, proti sešívaným se ale podle trenéra šetřit nebude. „Uvidíme, v jaké sestavě vyběhnou. Každý doma o něco hraje, my po návratu hrajeme náročné utkání v Opavě. Ale každý se v Evropě soustředí na to, zvládnout nejbližší zápas. Navíc Bordeaux hraje doma před svým publikem, každé utkání je prestižní a určitě budou hrát na sto procent,“ má jasno trenér.

Francouzský celek by nicméně mohl nastoupit až se sedmi nebo osmi jinými hráči než v Praze. „Něco takového jsme zaznamenali, pro nás je to trochu komplikace v přípravě na utkání, musíte se soustředit na více hráčů. Jsou tam mladí draví hráči, kteří se nám líbili v sestřizích. Někdy tihle hráči, co pravidelně nehrají, mají větší energii a chuť se předvést,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Jak se francouzský celek proměnil od září? „Hráči jsou momentálně sehranější, došlo k doplnění trenérského týmu… Celkově jsou kompaktnější v defenzivě, ustálila se hra obranné čtveřice, dostávají méně branek a soupeři se dostávají do méně zakončení,“ popisuje.

V Praze se představil v sestavě soupeře Jaroslav Plašil. „Na začátku sezony patřil k nejlepším a nejzodpovědnějším hráčům Bordeaux. Speciálně jsme se na něj nepřipravovali. Jednak myslím, že nebude hrát, a navíc ho naši hráči znají z minulého zápasu. Soustředíme se na jiné hráče jako třeba Cornelius nebo de Préville,“ dodává.

Červenobílým bude v Bordeaux scházet hlavně podpora fanoušků, kteří mají zákaz vstupu na stadion. „Je to hlavně škoda kvůli nim, každé venkovní utkání na takovém krásném stadionu je zážitek. Pro všechny je škoda, že tu nejsou. Pro nás je to určitě nepříjemnost, v Kodani i Petrohradu byla jejich podpora znát. I když tu nebudou, víme, kolik nás jich bude sledovat u televize a fandit. Pro nás se nic nemění. Ale mít takovou podporu na stadionu dodává hráčům pocit, že na to nejsou sami,“ mrzí trenéra.

Proti jeho týmu tak bude stát celý stadion. „Už jsem to zažil, protože v divizi a ve třetí lize jsme fanoušky neměli,“ směje se trenér, ale v Bordeaux ho stejný stav rozhodně netěší. „Jsem potřetí v Evropě a je to poprvé, co budeme bez fanoušků. A doufám, že naposled,“ má jasno.

Na souběžně hrané utkání skupiny Petrohradu s Kodaní se slávisté soustředit nebudou. „Vůbec to sledovat nebudeme. Chceme hrát každý zápas na vítězství, každý bod je pro nás důležitý. I v Petrohradu jsme hráli na vítězství, byli jsme lepším týmem, ale nakonec prohráli. Nic nechci měnit a chci se soustředit na to, abychom zítřejší utkání zvládli úspěšně,“ zdůrazňuje.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články