Celý zápas jsme tahali za kratší konec | SK Slavia Praha
Více

Celý zápas jsme tahali za kratší konec

Slavia odjíždí z Bordeaux poražena. „Zcela jednoznačně to byl zatím náš nejhorší výkon,“ má jasno trenér.

Slavia si ve Francii připsala porážku 2:0. „Bordeaux vyhrálo zaslouženě. Celý zápas jsme tahali za kratší konec. Soupeř nám nedovolil hrát, jak jsme zvyklí a jak potřebujeme. Od první minuty jsme běžecky zaostávali, soupeř byl rychlejší s míčem i bez míče a vyjížděl nám pak po ztrátách do brejků. A my jsme ztratili nesmyslný počet míčů. Když jsme přežili pasáž, ve které jsme hráli nejhůř, dostali jsme úplně zbytečný gól po standardní situaci. To určilo ráz zápasu, kdy soupeř o to víc vyrážel do protiútoků, se kterými jsme měli obrovské problémy,“ shrnul páté utkání ve skupině C trenér Jindřich Trpišovský.

Domácí se proti sešívaným dokázali dvakrát prosadit. „Zcela jednoznačně to byl zatím náš nejhorší výkon. Byl po všech stránkách hodně špatný. Už to, že jsme soupeře pustili k tolika střelám a dopustili se tolika nepřesností…“ mračil se trenér.

Čím si takový výkon vysvětluje? „Jednoznačně kvalitou soupeře v zápase. Práce s míčem a pohybová vybavenost byla dnes na jeho straně. Pomohli jim mladí hráči, jako třeba de Préville a Cornelius, prostě rychlí a pracovití hráči. Hráli nejrychleji, co jsem je v posledních šesti zápasech viděl. Jednoznačně v provedení technických situací s míčem,“ dodal.

Na hrotu nastoupil od začátku Jan Matoušek. „Honza měl za úkol rozbíhat obranu soupeře, aby vytvořil prostor pro středové hráče. Měl zvětšit středovou kapsu pro záložníky, aby měli více místa. Do zápasu vstoupil dobře individuální akcí. Hrál na hranici svých možností, navíc na dva stopery, kteří byli dobře běžecky vybavení. Tím, že neměl podporu hráčů pod sebou, to měl složité. Proto jsme volili to brzké střídání. Olayinka měl víc přidržet míč vepředu, abychom se tam dotáhli,“ objasňoval trenér střídání.

Ve druhém utkání skupiny C zvítězil Zenit nad Kodaní. „Nevěděl jsem to, dozvěděl jsem se to až deset minut po zápase. Nebyl čas koukat na výsledek druhého utkání, tahali jsme tu od začátku za kratší konec.“ Jeho týmu tak stačí v posledním kole remíza proti Zenitu. „Ještě jsem nerozdýchal náš výkon, takže jsem nad tím ještě nepřemýšlel. Pokud budeme hrát jako tady, nemusíme vůbec přemýšlet nad tím, zda nám to stačí. Výkon byl špatný a musíme udělat vše, aby to za dva týdny bylo něco úplně jiného,“ má jasno.

V čem se francouzský tým liší oproti českým soupeřům? „Kdybych měl říct, s čím se běžně nepotkáme, pak asi s dynamikou všech hráčů a prvním dotykem. V přebírání míče si nepomatuji moment, kdy by udělali chybu. Bylo to i tím, že jsme špatně dostupovali. Takže – rychlost, dynamika a první dotek s míčem,“ shrnul trenér.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články