Slavia Museum otevřeno pro veřejnost | SK Slavia Praha
Více

Slavia Museum otevřeno pro veřejnost

Přijďte v prosinci do slávistického muzea, vstupenky jsou v prodeji. Otevírací dobu naleznete v článku.

Jedná se o naprosto unikátní projekt v českém fotbale. Dvoupatrové muzeum má rozlohu přes 1 200 m² a čítá v tuto chvíli více než 1 000 artefaktů nejen z historie Slavie, ale i celého světového fotbalu a českého sportu obecně. V muzeu naleznete kromě fotbalových trofejí také artefakty od skalních fotbalových fanoušků z řad osobností jako jsou Jan Kodeš, prof. Pirk, Miroslav Ondříček, František Ringo Čech, Petra Kvitová, Zuzana Hejnová a další.

Otevírací doba

Pokladny jsou otevřené vždy ve stejném čase jako Slavia Museum. Vstupenky lze kupovat online a na pokladnách v Edenu. Skupiny nad 20 osob se mohou domluvit na individuální prohlídce mimo otevírací dobu na emailu  museum@slavia.cz.

Den Datum Čas
Středa 12. 12. 12:00 - 16:00
Čtvrtek 13. 12. 12:00 - 16:00
Sobota 15. 12. Akce Odboru Přátel
Neděle 16. 12. 10:00 - 16:00
Pondělí 31. 12. 9:00 - 14:00

Vstupenky

Ceník vstupenek

Druh Plná cena Zlevněné
Dospělý 150 Kč 100 Kč
Dítě (6-15 let) 50 Kč zdarma
Rodina (2+2) 300 Kč 200 Kč
Školy (každý žák) 40 Kč pedagog zdarma

Na zlevněné vstupné mají nárok členové Odboru přátel a Fanklubu, dále permanentkáři, senioři nad 65 let, studenti (po předložení ISIC), děti do 6 let a rodiny s dětmi, ve kterých je alespoň jeden člen v Odboru přátel nebo ve Fanklubu.

Jak se k nám dostanete?

Slavia Museum se nachází na Sinobo Stadium v Edenu. Dopravní spojení na zastávku Slavia můžete využít tramvaje číslo 6, 7, 22 a 24 a také autobusy číslo 135, 136, 150 a 213. Vstup do muzea se nachází uprostřed stadionu na západní straně naproti Nákupnímu centru Eden. Vstupenky můžete koupit online anebo na pokladně u vstupu č.4 (u trati).

Na co se těšit

Ve spodní části muzea je rozmístěno 29 velkých obrazovek včetně velkoplošné „videowall“. V muzeu tak kromě vzácných artefaktů naleznete mnoho videí, dosud nezveřejněných záběrů, dokumentů, a hlavně slavných zápasů nebo gólů.

Díky spolupráci s desítkami hráčů a jejich rodinami, stejně jako se sběrateli z řad slávistů, se podařilo nashromáždit takové skvosty jako dres tehdy nejlepšího brankáře světa Františka Pláničky z Mistrovství světa v Itálii 1934, kde Československo získalo stříbrné medaile. V muzeu naleznete i dres Františka Veselého z vítězného Mistrovství Evropy 1976 v Bělehradě. Nechybí míč ze zápasu Brazílie – ČSSR podepsaný legendárním Pelém ze sbírky slávistického brankáře Břetislava Dolejšího.

Návštěvníci najdou v muzeu i světové unikáty. Třeba dres legendy Realu Madrid José Antonia Camacha ze zápasu Real – Slavia, dresy Klaase-Jana Huntelaara a Thomase Vermaelena z utkání Slavia – Ajax, kdy Slavia postoupila do Ligy mistrů. Velkým lákadlem je také vítězný dres Vladimíra Šmicera z finále Ligy mistrů 2005, který slávistická legenda věnovala do muzea symbolicky na galavečeru ke 125. výročí založení Slavie. Kromě opravdu velké sbírky dresů nebudou chybět mistrovské trofeje, medaile nebo cenné kovy slávistů z reprezentace.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články